A páncélját vesztett teknős új 3D-s páncélt kapott

2019.November 22. 22:05 | Szerző: LM

A páncélját vesztett teknős új 3D-s páncélt kapott

Ha olyan állatokról beszélünk, akiket veszélyeztetnek az erdőtüzek, nem feltétlenül a teknősök jutnak eszünkbe először. Ám nyilvánvaló áldozatai a Brazil erdőtüzeknek. Az egyik teknős, aki megsérült a bozóttűzben, kétségtelenül orvosi ellátásra szorult. Freddy súlyosan megégett, és a páncélja teljesen elpusztult a tűzben. A teknősök élete a páncéljukon múlik, tehát, az, hogy Freddynek szinte az egész hiányzott, igen nagy probléma volt. Állatorvosok csoportja, egy fogtechnikus és egy designer összefogott, hogy segítsék a tragédia által sújtott állatokat. 

 

Miután túlélte a tüzet, a kétoldali tüdőgyulladást és 45 nap éhezést kapott egy új esélyt. Ő volt az első teknős a világon, aki 3D nyomtatott páncélt kapott. A többi teknőst alapul véve készítették el az újat. Négy részből állt össze és kukorica alapú műanyagból készült. 

 

Így nézett ki Freddy a tűz után. Teknőjének 85%-a elpusztult.

 

Szerencsére egy nagyszerű csapat úgy döntött, hogy 3D nyomtatóval készít neki egy új páncélt.

 

Az új páncél tökéletesen illeszkedett, de kellett valami design.

 

A csapat művészi tagja festett rá mintát.

 

A végeredmény elképesztő, akár egy igazi teknőspáncél.

Így már új esélyekkel indulhat az életben. 

 

Ez a teknős nagyon szerencsés volt, hogy rátaláltak és segítettek neki. Páncél nélkül nem maradt volna életben, de így kapott egy második esélyt. A Freddy nevet azért kapta megmentőitől, mert megégett háta Freddy Krueger arcára emlékeztette őket a Rémálom az Elm utcában című filmből. Most egy állatorvosnál él, aki a mentőcsapat tagja volt.

 

 


 

Forrás:

  • buzznick