Egy vörös gabonasikló 5 hónapot töltött egy bérfurgonban

2017.November 16. 08:00 | Szerző: LM

Egy vörös gabonasikló 5 hónapot töltött egy bérfurgonban

A vörös gabonasikló (Pantherophis guttatus) 5 hónapot töltött elveszve egy bérfurgonban, a Skóciában található Aberdeenben. A Scottish SPCA állatmentő szervezetnek köszönhetően került vissza tulajdonosához.

 

A Mushu névre hallgató vörös gabonasikló valahogyan kiszökött szállító dobozából, amikor tulajdonosa Gavin Burnett egy bérelt furgonnal szállította át egy másik városba júniusban. Burnett azonnal tudta, hogy Mushu megszökött, és mindent megtett, hogy megpróbálja megtalálni.

 

„Éppen költöztünk Glasgowba júniusban, amikor megszökött.” - mondta a BBC-nek. „Amikor nem találtuk sehol, kipakoltuk a furgont háromszor is, csalit és vizet tettünk ki neki, hogy előjöjjön.”

 

„Körülbelül hat nap múlva, mikor semmi jelét nem láttuk a kígyónak, azt gondoltuk kijuthatott a furgonból és elment. Sokkolt a hír, hogy megtalálták a furgonban és alig várjuk, hogy újra itthon lehessen velünk!”

 

Susan Grayson, a nő, aki észrevette Mushu-t a furgonban, megrémült a kígyóktól, és azonnal hívta a furgonkölcsönző társaságot, akik nem tudták mit tegyenek, ezért felhívták a skót SPCA állatmentő szervezetet.

 

A SSPCA elvontatta a furgont abban a reményben, hogy megtalálják benne az állatot. Mushu ezután magától előjött és visszajuttatták gazdájához.

 

 

 

Forrás: reptilesmagazine

Képek: google, reptilesmagazine