Címke: eleség

Rendezés
Gondozás | 2021.November 13.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 4. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Ebben a részben válaszokat találunk arra a kérdésre, hogy a bizonyos életszakaszokban milyen táplálékra van szükségük, tudtátok pl., hogy nem csak rovarokkal táplálkoznak?

A vadon élő ázsiai víziagámák élvezik a vadászatot, ezért élő rovarokat kell adni nekik. Elsősorban rovarevők, ami azt jelenti, hogy sokféle rovar fogyasztásából nyerik a tápanyag nagy részét. Azonban növényeket, gyümölcsöket és kisebb állatokat is esznek. Megunhatják, ha minden nap ugyanazt kapják, ezért fő a változatosság.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 19.

A Királypiton gondozása / 5. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Összegyűjtöttük a leggyakoribb betegségeket és azok jeleit, de itt esik szó egyéb egészségügyi kérdésről is, mint pl. a vedlés.

A vadonban egy beteg vagy legyengült kígyó a ragadozók célpontjává válik, ezért a kígyókon nehéz felismerni a betegségek jeleit. Fogságban ez azt jelenti, hogy minden hüllőtartónak résen kell lennie ahhoz, hogy észrevegye a betegségre utaló változásokat.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 13.

A Királypiton gondozása / 4. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Ebben a részben válaszokat találunk arra a kérdésre, hogy a bizonyos életszakaszokban mekkora és milyen táplálékra van szükségük.

A vadon élő állatok ritkán táplálkoznak tudatosan, a túlélési ösztöneik diktálnak. Mindazonáltal jelentős különbség van a „túlélés” és a „gyarapodás” között, ezért nekünk, mint hüllőtartóknak meg kell találnunk az arany-középutat az állat egészséges testi fejlődése és a megfelelő táplálás között. 

Tovább
Gondozás | 2020.Október 05.

A Zöld leguán gondozása / 3. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Mit is esznek ezek a nagy gyíkok?

A leguán egészségének kulcs a friss élelem és a változatosság. A zöld leguánok szigorúan növényevők és minden nap étkeznek. Kerülik az állati fehérjét, köztük a rovarok fogyasztását is. Valójában a magas fehérjetartalmú étrend egészségügyi problémákat okoz, például veseelégtelenséget, de akár halált is.

Tovább
Gondozás | 2019.Június 01.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 3. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (3. rész)

A vitorlásgekkók tápláléka és táplálása talán az egyik legfontosabb rész a gondozásuk során. Nagyon fontos, hogy ne legyen egyoldalú a táplálék, minél változatosabb, annál egészségesebb lesz a gekkó.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 17.

A leopárd gekkó gondozása / 5. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Tartási ismeretek a leopárd gekkóról. (5. rész)

A leopárd gekkók rovarevők, ami azt jelenti, hogy csak rovarokat fogyasztanak. Ezért könnyű a táplálásuk, de követni kell egy etetési rendet ahhoz, hogy egészségesek maradjanak.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 13.

A szakállas agáma gondozása / 3. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

A cikk letölthető táblázatokkal FRISSÜLT! (2018.01.16.)

Tudnivalók az egyik legnépszerűbb terráriumi hüllőről. (3. rész)

A megfelelő étrend elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges és aktív maradjon. Etetésük bonyolultnak tűnhet, de a következő alapelveket követve bárki számára könnyű lesz egészségesen és boldogan tartania szakállas agámáját.

Tovább