Címke: gekkó

Rendezés
Magazin | 2020.Május 04.

Betiltandó leopárd gekkó színváltozatok!?

A leopárd gekkók egyes színváltozatainak lehetséges betiltásáról.

Egy olasz leopárd gekkókkal foglalkozó facebook csoport betiltotta három színváltozat fotóinak a megosztását. Ezek a színváltozatok a Lemon Frost, az Enigma és az NDBE.

Ez a három változat súlyos örökletes rendellenességeket hordoz magában, amit a tenyésztés során nem lehet kiküszöbölni.

Tovább
Gondozás | 2019.Június 02.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 4. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (4. rész)

Mi történik, ha rosszul lesznek vagy megbetegszenek, és abbahagyják az evést, inaktívvá válnak.  Ez teljesen ellentétes reakció, mint az embereknél, ha egy ember stresszes lesz, márpedig a legtöbb embert ez érinti, afelé hajlik, hogy többet fog enni a megszokottnál. Azonban, amikor egy gekkó lesz stresszes, általában addig nem esznek, amíg el nem pusztulnak az élelem vagy a tápanyagok hiányától.

Tovább
Gondozás | 2019.Június 01.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 3. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (3. rész)

A vitorlásgekkók tápláléka és táplálása talán az egyik legfontosabb rész a gondozásuk során. Nagyon fontos, hogy ne legyen egyoldalú a táplálék, minél változatosabb, annál egészségesebb lesz a gekkó.

Tovább
Gondozás | 2019.Május 31.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 2. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (2. rész)

Mint minden állat esetében az élőhely kialakításakor az a cél, hogy minél pontosabban imitáljuk a természetes környezeti elemeket. Vadon az alsó lombkoronaszint lakója, a fák vékonyabb ágain, több méter magasban él, emiatt nagy ugrásokra képes. Elsősorban éjszaka aktív, és a napfényes órákat általában a magasban levő ágakon alvással tölti.

Tovább
Gondozás | 2019.Május 19.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 1. – ALAPOK

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (1. rész)

A következőkben megpróbálunk összeszedni minden hasznos információt az Új-Kaledóniai vitorlásgekkókról. Legyenek azok általános tudnivalók, tartási körülmények, étrend vagy viselkedési formák.

Tovább
Gondozás | 2018.Szeptember 29.

A Török Gekkó bemutatása és tartása

Egyre gyakrabban érkeznek hazánkba különféle szállítmányokkal és csomagokkal ezek az apró gekkók.

A török gekkó (lat.: Hemidactylus turcicus, eng.: Mediterranean house gecko, Turkish gecko) a hüllők (Reptilia) osztályába a gyíkok (Sauria) alrendjébe és a gekkófélék (Gekkonidae) családjába tartozó faj. Gyakran összetévesztik az ázsiai házigekkóval (Hemidactylus frenatus). Latin nevének jelentése „hold gyík”, mert éjszakánként bukkan fel.

Tovább
Magazin | 2018.Július 03.

Enigma Szindróma

Egy autoszomális domináns rendellenesség a leopárd gekkóknál.

Általában nem tulajdonítunk nagy jelentőséget egyes géneknek, míg egy mutáció meg nem változtatja őket. Az enigma szindrómát okozó gén mutációja a leopárd gekkók egyensúlyi rendszerére hat. 2006 körül néhány leopárd gekkó egyensúlyi zavarokat mutatott, ez gyakran (de nem mindig) összefüggésben állt az Enigma színváltozattal.

Tovább
Gyíkok | 2017.December 30.

Skorpiófarkú gekkó

Farka mozgatásával imitálja a skorpiók támadó magatartását.

Latin nevének eredete: a pristurus jelentése "fűrészfarkú", a carteri utótagot pedig felfedezője Dr. Henry Carter után kapta, aki első alkalommal gyűjtötte be.

További elnevezései: Carter szikla gekkója (Carter’s rock gecko), díszes szikla gekkó (ornate rock gecko).

Tovább
Magazin | 2017.November 23.

A szakállas agámák intelligenciája csökken a klímaváltozás miatt

A magasabb hőmérsékleten kikelő állatok lassabban tanulnak felnőttként.

Egy tanulmány szerint a fészekben fellépő magasabb hőmérséklet hatására felnőtt korukra tompábbak lesznek szellemileg. Számos faj, beleértve az embert is, küzd a túlélésért, ha a hőmérséklet túl magas. De még a kismértékű növekedés is hatással van az állatokra, ami apró változásokat okoz a fiziológiában vagy a viselkedésben.

Tovább
Magazin | 2017.November 17.

Végleg bezárt az exZOOtic Café!

Vége az állatkínzásnak, nyert az igazság!

Kikerült az ELADÓ – KIADÓ felirat az állatkínzással vádolt budai kávázó üzlethelységére. A nemrégiben tartott razzia után a kávézó haladékot kapott a hatóságoktól, hogy rendezzék a körülményeket, ami nem csak az állatokra vonatkozott, hanem a hely higiéniai helyzetére is. A felfüggesztésből bezárás lett!

Tovább
21 találat