Címke: Budapest

Rendezés
Magazin | 2017.November 17.

Végleg bezárt az exZOOtic Café!

Vége az állatkínzásnak, nyert az igazság!

Kikerült az ELADÓ – KIADÓ felirat az állatkínzással vádolt budai kávázó üzlethelységére. A nemrégiben tartott razzia után a kávézó haladékot kapott a hatóságoktól, hogy rendezzék a körülményeket, ami nem csak az állatokra vonatkozott, hanem a hely higiéniai helyzetére is. A felfüggesztésből bezárás lett!

Tovább
Magazin | 2017.November 17.

Újabb mentés, most egy Olasz skorpió

Az Állatmentő Liga az éjszaka sem tétlenkedett.

Beszámolójuk alapján a rendőrség éjjel kért tőlük segítséget, miszerint egy belvárosi hotel egyik szobájában egy skorpiót találtak. Az állatot az egyik vendég vette észre. Első vizsgálatok alapján megállapították, hogy egy olasz skorpióról (Euscorpius italicus) van szó.

Tovább
Magazin | 2017.November 14.

Erdei siklót mentett az Állatmentő Liga

Mérges kígyónak vélhették az ártalmatlan siklót.

Nemrégiben facebook oldalán számolt be az Állatmentő Liga újabb hüllőmentéséről. A XIII. kerületből kapták a riasztás, miszerint mérges kígyónak nézhettek egy erdei siklót (Zamenis longissimus, korábban: Elaphe longissima) és megpróbálták agyonütni.

Tovább
Magazin | 2017.November 09.

Razzia! Bezárták az exZOOtic Café-t!

Felfüggesztette a hatóság az állatos kávézó működését.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya összevont ellenőrzésre jelent meg a Bartók Béla úti ExZOOtic Caféban, ez azt jelenti, hogy az állategészségüggyel, és az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek vizsgálódtak egyszerre.

Tovább
Magazin | 2017.November 08.

Egy volt dolgozó szavai az exZOOtic Café-ról

Mirelit patkánnyal tartott sajt, hamburger zsemle és fagyasztós eutanázia a gekkóknak.

Sokakat nem érdekelnek a kávézóval kapcsolatos beszámolók, amik villámgyorsan bejárták az internetet. Sok gyerekes család érkezik a kávézóba, a kisgyerekek azon a padlón kúsznak-másznak, amire nem sokkal azelőtt a kávézó sztárja Süti a csüngőhasú malac ürített vagy a nyulak, tengerimalacok vizeltek. Nem tetszésüket csak az váltotta ki, hogy az egyes állatok nem hagyják megsimogatni magukat.

Tovább
Magazin | 2017.Október 30.

Zöld leguánt mentett az Állatmentő Liga

Az állat napok óta az utcán volt.

Az Állatmentő Liga facefook oldalán számolt be a mentésről. Riasztást kaptak a XVI. kerületből, hogy a zöld leguán (Iguana iguana) napok óta az utcán van, végül egy ott lakó engedte be a garázsába

Tovább
Magazin | 2017.Október 24.

Borzalmas állapotok az exZOOtic Café-ban

Állatvédő szervezetek foknak össze a hely bezárása érdekében.

A mai napon az Orágos Állatvédőrség Alapítvány és az Állatmentő Sereg munkatársai a exZOOtic Café-ban jártak.

Tovább