Címke: táplálkozás

Rendezés
Gerinctelenek | 2022.Október 23.

Homoderus gladiator

Az utóbbi időben egy kicsit “bogaras” lettem, ezért szeretném bemutatni nektek ezt a csodálatosan szép afrikai szarvasbogarat.

Közepes nagyságú, a hím és a nőstény szarvasbogárra szembetűnő ivari kétalakúság jellemző, a hímek nagyobbak a nőstényeknél. A nőstények 32 mm, a hímek  35-58 mm körüli méretet érnek el.

Tovább
Gerinctelenek | 2018.December 29.

Eleségállatok: A lisztkukac tartása és tenyésztése

Minden, amit tudni kell a lisztkukacokról.

A rovartenyésztés nem egy ördöngösség, kis odafigyeléssel bárkinek sikerülhet. A lisztkukacok nagyon könnyen tarthatók, és ha gondoskodunk róluk, akkor könnyen is szaporíthatók. Így olcsó és jó tápértékű eledele lehet hüllőinknek.

Tovább
Kígyók | 2018.Október 23.

Disznóorrú sikló

A varangyok réme.

A disznóorrú sikló (lat.: Heterodon nasicus, eng.: western hognose snake) a nem mérges marású kígyófajok közé tartozik, a Colubridae  család tagja. A faj Észak-Amerikában őshonos.

Tovább
Gondozás | 2018.Október 08.

A Hispaniolai Orrszarvú Leguán tartása

Megfelelő tartási körülmények között igen szép kort érhetnek el.

A hispaniolai orrszarvú leguán egyike a világ legnagyszerűbb leguán fajának. A méretük és megnyerő megjelenésük nagyon vonzóvá teszi őket. Nevüket az orruk felett elhelyezkedő, három szarv szerű kinövésről kapták. A hímek nagyobbak, mint a nőstények és nagyobb szarvat viselnek. A hímek rendkívül territoriálisak.

Tovább
Gyíkok | 2018.Szeptember 30.

Moloch, a Tüskés Ördög

Moloch horridus, nevét a rettenetes kánaáni istentől Moloch-tól kapra, a horridus jelentése tüskés vagy rettenetes.

A tüskés ördögöket széles körben hasonlították össze a Phrynosoma (Békagyík) fajokkal, észak-amerikai békagyík fajokkal. A tüskés ördögök és a Phrynosoma fajok példák egy konvergens evolúcióra, egy erősen páncélozott, lassan mozgó, testhőmérsékletet változtató, hangyász gyík csoport felé.

Tovább
Gondozás | 2018.Szeptember 29.

A Török Gekkó bemutatása és tartása

Egyre gyakrabban érkeznek hazánkba különféle szállítmányokkal és csomagokkal ezek az apró gekkók.

A török gekkó (lat.: Hemidactylus turcicus, eng.: Mediterranean house gecko, Turkish gecko) a hüllők (Reptilia) osztályába a gyíkok (Sauria) alrendjébe és a gekkófélék (Gekkonidae) családjába tartozó faj. Gyakran összetévesztik az ázsiai házigekkóval (Hemidactylus frenatus). Latin nevének jelentése „hold gyík”, mert éjszakánként bukkan fel.

Tovább
Gondozás | 2018.Július 20.

Tüskésfarkú gyík

A legtöbb kifejlett egyed kb. 20 és 45 cm közötti,  az elsődleges kivétel az egyiptomi tüskésfarkú gyík (Uromastyx aegyptia), ami meghaladhatja a 75 cm-t is.

Uromastyx (Uromastyx sp.)

A tüskésfarkú gyík az agámafélék családjába tartozó gyík, ebbe a  családba tartozik a szakállas agáma, a galléros gyík és sok más ismert hüllő. A taxonómusok által hivatalosan legalább 18 faj elismert és még sok más alfaj és változat létezik.

Tovább
Gondozás | 2018.Július 16.

Az aligátor gyík bemutatása és tartása

Ezeknek a gyönyörű gyíkoknak a legszembetűnőbb tulajdonsága a színezetük.

Általában falakó aligátor gyíkként ismert vagy néha csak egyszerűen “abronia”, ami latin nevéből adódik, Abronia Arboreal. Az Abronia fajok általában lassan mozognak, de gyorsan le tudnak ugrani a talajra és sietősen visszavonulnak, ha fenyegetést éreznek.

Tovább
Gyíkok | 2018.Június 23.

Óriás tobzosfarkúgyík

Tolkien híres sárkánya, Smaug.

Az óriás tobzosfarkúgyík (lat.: Smaug Giganteus, Cordylus giganteus, eng.: giant girdled lizard,  giant dragon lizard, giant zonure, sungazer) a tobzosfarkúgyík-félék (Cordylidae) legnagyobb faja. 2011-ben kijelöltek számára egy új nemzetséget, mely Smaug névre hallgat és hét másik fajjal együtt átsorolták őket ide a Cordylus nemzetségből. Ennek alapja a Cordylidae család átfogó molekuláris törzsfejlődése.

Tovább
Kétéltűek | 2018.Június 02.

Magyarországi kétéltűfajok / 34. Kecskebéka (Pelophylax kl. esculentus)

A meleg idő beálltával egyre többet találkozhatunk különféle hüllő és kétéltű fajokkal.

Országunk jelenlegi területén 16 őshonos hüllő- és 18 kétéltűfaj található meg vadon. Magyarországon minden kétéltű- és hüllőfaj védett!

Tovább
60 találat