Címke: mentés

Rendezés
Magazin | 2019.Január 18.

Több, mint 1400 Varacskosfejű leguánt telepítettek vissza a Santiago-szigetre

A legutolsó időpont, mikor élő példányokat figyeltek meg a Santiago-szigeten 1835-ben volt, Charles Darwin látogatása során. Az évek alatt a populációt elpusztították a betelepített fajok, mint például a vaddisznók.

A Galapagos Nemzeti Park Igazgatósága (GNPD) nemrégiben 1436 varacskosfejű leguánt (Conolophus subcristatus) telepített át az Észak-Seymour-szigetről Santiago-szigetére, részben a sziget folyamatos ökológiai helyreállításának megkönnyítésére. A kutatások jelzik, hogy az első varacskosfejű leguánok közel 200 éve élnek a szigeten.

Tovább
Magazin | 2018.Június 16.

Sztyeppi varánuszt találtak Óbudán

Több járókelő is belebotlott az elkóborolt vagy kidobott állatba.

Egy óbudai autóalkatrész szaküzlet előtt több járókelő is találkozott az állattal, amit leguánnak vagy agámának gondoltak. Később kiderült, hogy egy 60 cm-es sztyeppi vagy szavanna varánuszról (Varanus exanthematicus) van szó.

 

Tovább
Magazin | 2018.Június 05.

Több mint 10.000 teknőst mentettek ki egy házból Madagaszkáron

A veszélyeztetett teknősöket egy házban tartották fogva.

Minden szoba padlóját szinte teljesen befedték a súlyosan veszélyeztetett státuszban szereplő sugarasteknősök (Astrochelys radiata vagy Geochelone radiata).

Több száz teknős pusztult el betegségek vagy a kiszáradás következtében, mire megmentőik megérkeztek.

Tovább
Magazin | 2018.Január 08.

A tengeri teknősöket is fenyegeti a hideg

FRISSÍTVE! 2018.01.10.


Nem csak a leguánok vannak veszélyben az időjárás miatt!

A zöld leguánok nem az egyetlen hüllők, akik szenvednek a hűvös miatt. A tengeri teknősöket is megbénítja a hideg víz. A vadvédelmi bizottság biológusai mentik ezeket a hidegvérű állatokat. A teknősök bénultan lebegnek a part menti vizekben.

Tovább
Magazin | 2018.Január 07.

Egy férfi 233 leguánt mentett meg a hideg elől

Nem mindenki vélekedik úgy, hogy hagyni kell az invazív fajokat elpusztulni!

Egy férfi mentőakcióba kezdett, hogy minél több dél-floridai zöld leguánt (Iguana iguana) mentsen meg a kihűléstől, és képes volt több mint 200 állatot biztonságba helyezni.

Tovább
Magazin | 2017.November 17.

Újabb mentés, most egy Olasz skorpió

Az Állatmentő Liga az éjszaka sem tétlenkedett.

Beszámolójuk alapján a rendőrség éjjel kért tőlük segítséget, miszerint egy belvárosi hotel egyik szobájában egy skorpiót találtak. Az állatot az egyik vendég vette észre. Első vizsgálatok alapján megállapították, hogy egy olasz skorpióról (Euscorpius italicus) van szó.

Tovább
Magazin | 2017.November 16.

Egy vörös gabonasikló 5 hónapot töltött egy bérfurgonban

Szerencsés megkerülése után visszajutatták eredeti tulajdonosához.

A vörös gabonasikló (Pantherophis guttatus) 5 hónapot töltött elveszve egy bérfurgonban, a Skóciában található Aberdeenben. A Scottish SPCA állatmentő szervezetnek köszönhetően került vissza tulajdonosához.

Tovább
Magazin | 2017.November 14.

Erdei siklót mentett az Állatmentő Liga

Mérges kígyónak vélhették az ártalmatlan siklót.

Nemrégiben facebook oldalán számolt be az Állatmentő Liga újabb hüllőmentéséről. A XIII. kerületből kapták a riasztás, miszerint mérges kígyónak nézhettek egy erdei siklót (Zamenis longissimus, korábban: Elaphe longissima) és megpróbálták agyonütni.

Tovább
Magazin | 2017.Október 30.

Zöld leguánt mentett az Állatmentő Liga

Az állat napok óta az utcán volt.

Az Állatmentő Liga facefook oldalán számolt be a mentésről. Riasztást kaptak a XVI. kerületből, hogy a zöld leguán (Iguana iguana) napok óta az utcán van, végül egy ott lakó engedte be a garázsába

Tovább