Teknősöket találtak Voodoo Babákhoz láncolva a Miami Beachen

2019.Február 11. 17:00 | Szerző: LM

Teknősöket találtak Voodoo Babákhoz láncolva a Miami Beachen

A két teknős közül az egyik, akiket voodoo babákhoz láncolva találtak a Miami Beachen novemberben, visszatérhetett a természetbe.

 

A Pelican Harbor Seabird Station hivatalnokai elmondták, hogy a két teknős kétségbeesetten úszott az óceánban, november végén. Mindkét teknősnek volt egy lyuk fúrva a páncélja szélére, és lánccal, lakattal voltak összekötve.

 

A láncon egy titokzatos zsák volt, amely két voodoo babát, fahéjat, szegfűszeget és két fotót tartalmazott egy ismeretlen párról.

 

"Sok érdekes esetet láttunk már korábban, de ilyet még soha." - mondta Yaritza Acosta, a Wildlife Rehabilitation igazgatója.

 

Az egyik teknős légúti fertőzésben és páncél rothadásban szenvedett, és 71 napot töltött gondos kezek között, mielőtt az Amelia Earhart Parkban szabadon engedték. A másik teknős még mindig kezelés alatt áll.

 

A tisztségviselők elmondták, hogy az elmúlt hónapokban egy halászsas, egy keselyű és két sólyom érkezett hozzájuk lőtt sérülésekkel.

 

“Mindig nehéz, ha olyan állatok érkeznek hozzánk, amelyeket emberi bántalmazás ért. Dél-Florida őshonos madár -és vadvilágát tiszteletben kell tartani, nem lelőni és megláncolni.” - nyilatkozta Chris Boykin, ügyvezető igazgató.

 

 


 

Forrás:

  • nbcmiami.com
  • goggle/képek