Címke: globális felmelegedés

Rendezés
Magazin | 2019.Július 13.

A floridaiak szabadon megölhetik a zöld leguánokat

Leguán invázió Floridában.

 

 A zöld leguánok (Iguana iguana) elbűvölő teremtmények. Egy tüskesor van a hátukon, másfél méteresre nőnek.  A testhőmérséklet szabályozása érdekében beépített ventilátorral rendelkeznek, amit toroklebenynek hívnak. Képesek úszni édes vagy sós vízben is, és megélnek a szárazföldön. Remek ízlésük van, megeszik a hajtásokat, leveleket, gyümölcsöket és a  virágokat is, mint a jázmin, az orchidea, a rózsa.

Tovább
Magazin | 2018.Január 08.

A tengeri teknősöket is fenyegeti a hideg

FRISSÍTVE! 2018.01.10.


Nem csak a leguánok vannak veszélyben az időjárás miatt!

A zöld leguánok nem az egyetlen hüllők, akik szenvednek a hűvös miatt. A tengeri teknősöket is megbénítja a hideg víz. A vadvédelmi bizottság biológusai mentik ezeket a hidegvérű állatokat. A teknősök bénultan lebegnek a part menti vizekben.

Tovább
Magazin | 2018.Január 07.

Egy férfi 233 leguánt mentett meg a hideg elől

Nem mindenki vélekedik úgy, hogy hagyni kell az invazív fajokat elpusztulni!

Egy férfi mentőakcióba kezdett, hogy minél több dél-floridai zöld leguánt (Iguana iguana) mentsen meg a kihűléstől, és képes volt több mint 200 állatot biztonságba helyezni.

Tovább
Magazin | 2018.Január 06.

Dermedt leguánok hullnak le a fákról Floridában

Ennek oka a szokatlanul hűvös időjárás.

Olyan hideg van Floridában, hogy a leguánok annyira lehűlnek, hogy leesnek a fákról. A hőmérséklet 5°C alá süllyedt január 5-én reggelre virradóan Dél-Florida egyes részein, a miami-i nemzeti időjárási szolgálat szerint.

Tovább
Magazin | 2017.November 28.

Rendőr vigyáz a fészkelő teknősökre

Gépfegyverrel áll őrt a tengerparton, míg a teknősök lerakják tojásaikat.

A Policía Federal de México (Mexikó Szövetségi Rendőrsége) facebook posztjában bemutatta, hogy ők is tesznek az ügyben, hogy a teknősök biztonságban fészkelhessenek a tengerparton.

Tovább
Magazin | 2017.November 23.

A szakállas agámák intelligenciája csökken a klímaváltozás miatt

A magasabb hőmérsékleten kikelő állatok lassabban tanulnak felnőttként.

Egy tanulmány szerint a fészekben fellépő magasabb hőmérséklet hatására felnőtt korukra tompábbak lesznek szellemileg. Számos faj, beleértve az embert is, küzd a túlélésért, ha a hőmérséklet túl magas. De még a kismértékű növekedés is hatással van az állatokra, ami apró változásokat okoz a fiziológiában vagy a viselkedésben.

Tovább
Magazin | 2017.Június 20.

A trópusi nap alatt mumifikálódott egy kaméleon

Még a forró környezethez alkalmazkodott hűlők is szenvedhetnek a hő-stressztől, a szakértők szerint ezt a globális felmelegedés okozza, ami aggodalomra ad okot.

A kiszáradás szörnyű halál, mégis gyönyörűen konzerválja a testet.

Ez lett a szerencsétlenül járt indiai kaméleon (Chamaeleo zeylanicus) sorsa, amely életét vesztette, feltehetően utolsó erejéből megpróbált inni a csapból, de sajnos elzárták.

Tovább