A tengeri teknősöket is fenyegeti a hideg

2018.Január 08. 21:30 | Szerző: LM

A tengeri teknősöket is fenyegeti a hideg

A zöld leguánok nem az egyetlen hüllők, akik szenvednek a hűvös miatt. A tengeri teknősöket is megbénítja a hideg víz. A vadvédelmi bizottság biológusai mentik ezeket a hidegvérű állatokat. A teknősök bénultan lebegnek a part menti vizekben.

 

Tengeri teknősök százai sodródnak a hidegtől megdermedve. Amikor a víz hőmérséklete túl sokat esik, a fiatal állatok többsége és egyes kifejlett egyedek is "lefagynak". A teknősök egyáltalán nem tudják használni az izmaikat, így nem tudnak úszni, nem tudják felemelni a fejüket, hogy lélegezzenek. Szakértők szerint ez akkor fordul elő, amikor a víz hőmérséklete 10°C alá csökken. Ezek hidegvérű állatok, a testhőmérsékletük ugyanannyi, mint környezetüké, ezért nem képesek mozogni.

 

A teknősök tehetetlenül lebegnek a vízben és a partra sodródnak. Az állatok megmentése érdekében a helyi önkéntesek pásztázzák a partokat, mások pedig kajakokkal a lebegő teknősöket gyűjtik be a vízben. A befogott állatokat dokumentálják, felmelegítik és rehabilitálják. A tökéletes egészségi állapotuk visszanyerése után biztonságos helyen visszaengedik.

 

 

 

Cape Cod-nál befagyott az Atlanti óceán. Decemberben megfagyott cápák tetemeit találták a parton. A tudósok úgy vélik előbb pusztultak el a hideg vízben, majd a parton fagytak meg.

 

 

 

Az Észak-Carolinában élő aligátorok is szenvednek a hidegtől. Ők úgy vészelik át ezt az időt, hogy az orrukat kidugják a latyakos, jeges vízből. A videó az Ocean Isle Beach parkban készült.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: nypost

Képek: google

Videó: facebook, youtube