Címke: gondozás

Rendezés
Gondozás | 2021.November 13.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 4. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Ebben a részben válaszokat találunk arra a kérdésre, hogy a bizonyos életszakaszokban milyen táplálékra van szükségük, tudtátok pl., hogy nem csak rovarokkal táplálkoznak?

A vadon élő ázsiai víziagámák élvezik a vadászatot, ezért élő rovarokat kell adni nekik. Elsősorban rovarevők, ami azt jelenti, hogy sokféle rovar fogyasztásából nyerik a tápanyag nagy részét. Azonban növényeket, gyümölcsöket és kisebb állatokat is esznek. Megunhatják, ha minden nap ugyanazt kapják, ezért fő a változatosság.

Tovább
Gondozás | 2021.November 12.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 3. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Válaszokat találtok arra, hogy mekkora hely kell nekik, milyen meleg és párás környezet, kell-e UVB izzó és egyéb tartási kérdésekre.

Az ázsiai víziagámák gondozása nem könnyű, mert igényeik nagyon specifikusak. Fán élő gyíkok, vagyis szeretnek mászni és magasan lenni, de kedvelik a vizes közeget is. Ahhoz, hogy lehetőségük legyen természetes viselkedésük gyakorlására egy nagy méretű terráriumra lesz szükség, amiben egy medence is kialakításra kerül.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 24.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 2. – KEZESSÉG, A NEM MEGHATÁROZÁSA

Egy viszonylag nagyra növő gyíknál fontos szempont, hogy kezelhető legyen és tisztába legyünk a méreteivel.

Az ázsiai víziagámák intelligensek és nagyszerű házikedvencek lehetnek. Azonban nem mindenkinek valók. A baba víziagámák általában nem harapnak, de kerülni kell a túlzott kézbevételt, amíg meg nem szoknak minket.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 22.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 1. – ALAPOK

Ebben a fejezetben megismerhetitek az Ázsiai víziagáma történetét, fizikai adottságait, temperamentumát és viselkedését.

Az Ázsiai víziagáma (lat.: Physignathus cocincinus, eng.: Asian/Green/Chinese water dragon) nagyon impozáns háziállat, de nagy helyre van szükségük és speciális gondozási igényeik vannak, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy boldog életük lehessen. Ha már hozzászoktak jelenlétünkhöz, általában szelídek és könnyen kezelhetők.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 13.

A Királypiton gondozása / 4. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Ebben a részben válaszokat találunk arra a kérdésre, hogy a bizonyos életszakaszokban mekkora és milyen táplálékra van szükségük.

A vadon élő állatok ritkán táplálkoznak tudatosan, a túlélési ösztöneik diktálnak. Mindazonáltal jelentős különbség van a „túlélés” és a „gyarapodás” között, ezért nekünk, mint hüllőtartóknak meg kell találnunk az arany-középutat az állat egészséges testi fejlődése és a megfelelő táplálás között. 

Tovább
Gondozás | 2021.Október 05.

A Királypiton gondozása / 3. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Hogyan teremtsük meg a legmegfelelőbb élőhelyet királypitonunk számára?!

A királypiton terráriumok lehetnek nagyon egyszerűek, de összetettek is, ez mind csupán rajtunk múlik, hogy milyen elemekkel gazdagítjuk élőhelyét. A királypitonok félénk állatok (félénkebbek, mint a többi kígyó), és menedéket keresnek egy kis, sötét zugban. A nap nagy részében barlangokban vannak, és éjszaka jönnek elő. 

Tovább
Gondozás | 2021.Szeptember 30.

A Királypiton gondozása / 2. – KEZESSÉG, A NEM MEGHATÁROZÁSA

Talán az egyik legizgalmasabb rész egy kezdő számára a nem meghatározása és a kézhez szoktatás.

A kígyók mentális egészségükhöz nem igényelnek társadalmi interakciót, de a rendszeres kézbevétel segít a kígyónak szelídnek maradni, és jó alkalom lehet a testmozgásra.

Tovább
Gondozás | 2021.Szeptember 26.

A Királypiton gondozása / 1. – ALAPOK

Ebben a fejezetben megismerhetitek a királypitonok alapvető fizikai tulajdonságait, temperamentumát és viselkedését.

Nagyszerű házikedvencek kezdő -és tapasztalt hüllőtartók számára egyaránt. A tenyésztők minden évben hihetetlen, innovatív és soha nem látott minta- és színváltozatokat hoznak létre, amelyek folyamatosan új rajongókkal bővítik a királypiton kedvelők táborát. Jelenleg körülbelül 6500 színváltozat ismert.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 03.

A Zöld leguán gondozása / 2. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Valójában mekkora hely kell egy kifejlett zöld leguánnak?

A zöld leguánok (ahogy nevük is tükrözi) a természetben zöld színben fordulnak elő, ami segíti őket, hogy könnyedén elrejtőzzenek a fák levelei között. Az élettér kialakítása során arra kell törekedni, hogy a természetes élőhelyének megfelelő környezetet alakítsunk ki. Tehát Dél-Amerika trópusi esőerdejét kell a szobánkba varázsolni.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 01.

A Zöld leguán gondozása / 1. – ALAPOK

Mit kell tennem, hogy kézhez szokjon?!

A Zöld leguánok (Iguana iguana) nagyon népszerű házikedvencek, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mekkorára is nőnek és ehhez szükség van a megfelelő előkészületekre. Sokáig élhetnek és nagyon erősek lehetnek a kellő gondozás mellett, ezért fontos az elhivatottság, amellyel kiskoruktól kezdve hozzájuk állunk. 

Tovább
32 találat