Címke: Dél-Amerika

Rendezés
Gondozás | 2020.Október 08.

A Zöld leguán gondozása / 5. – BETEGSÉGEK

Milyen betegségek fenyegetik a zöld leguánokat?

A zöld leguánok sokáig élnek, de -főleg a fiatalok- könnyen megbetegedhetnek.

Ha az alapvető egészségügyi tételeket betartjuk és mégis úgy látjuk, hogy valami nincs rendben az állatunkkal, akkor egy kicsit mélyebbre kell ásni.

Fontos, hogy minél hamarabb észleljük, hogy ha valami nincs rendben és orvoshoz forduljunk.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 07.

A Zöld leguán gondozása / 4. – EGÉSZSÉGÜGY

Egészségük megőrzéséshez ez is hozzátartozik!

Ha egészségük megőrzésének alap lépéseit betartjuk és a cikkben felsorolásra kerülő dolgokra is odafigyelünk, zöld leguánunk hosszú és boldog életet élhet meg velünk.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 05.

A Zöld leguán gondozása / 3. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Mit is esznek ezek a nagy gyíkok?

A leguán egészségének kulcs a friss élelem és a változatosság. A zöld leguánok szigorúan növényevők és minden nap étkeznek. Kerülik az állati fehérjét, köztük a rovarok fogyasztását is. Valójában a magas fehérjetartalmú étrend egészségügyi problémákat okoz, például veseelégtelenséget, de akár halált is.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 03.

A Zöld leguán gondozása / 2. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Valójában mekkora hely kell egy kifejlett zöld leguánnak?

A zöld leguánok (ahogy nevük is tükrözi) a természetben zöld színben fordulnak elő, ami segíti őket, hogy könnyedén elrejtőzzenek a fák levelei között. Az élettér kialakítása során arra kell törekedni, hogy a természetes élőhelyének megfelelő környezetet alakítsunk ki. Tehát Dél-Amerika trópusi esőerdejét kell a szobánkba varázsolni.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 01.

A Zöld leguán gondozása / 1. – ALAPOK

Mit kell tennem, hogy kézhez szokjon?!

A Zöld leguánok (Iguana iguana) nagyon népszerű házikedvencek, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mekkorára is nőnek és ehhez szükség van a megfelelő előkészületekre. Sokáig élhetnek és nagyon erősek lehetnek a kellő gondozás mellett, ezért fontos az elhivatottság, amellyel kiskoruktól kezdve hozzájuk állunk. 

Tovább
Magazin | 2019.November 22.

A páncélját vesztett teknős új 3D-s páncélt kapott

Ő volt az első teknős a világon, aki 3D nyomtatott páncélt kapott.

Ha olyan állatokról beszélünk, akiket veszélyeztetnek az erdőtüzek, nem feltétlenül a teknősök jutnak eszünkbe először. Ám nyilvánvaló áldozatai a Brazil erdőtüzeknek. Az egyik teknős, aki megsérült a bozóttűzben, kétségtelenül orvosi ellátásra szorult. Freddy súlyosan megégett, és a páncélja teljesen elpusztult a tűzben.

Tovább
Gondozás | 2018.Július 16.

Az aligátor gyík bemutatása és tartása

Ezeknek a gyönyörű gyíkoknak a legszembetűnőbb tulajdonsága a színezetük.

Általában falakó aligátor gyíkként ismert vagy néha csak egyszerűen “abronia”, ami latin nevéből adódik, Abronia Arboreal. Az Abronia fajok általában lassan mozognak, de gyorsan le tudnak ugrani a talajra és sietősen visszavonulnak, ha fenyegetést éreznek.

Tovább
Magazin | 2018.Január 06.

Dermedt leguánok hullnak le a fákról Floridában

Ennek oka a szokatlanul hűvös időjárás.

Olyan hideg van Floridában, hogy a leguánok annyira lehűlnek, hogy leesnek a fákról. A hőmérséklet 5°C alá süllyedt január 5-én reggelre virradóan Dél-Florida egyes részein, a miami-i nemzeti időjárási szolgálat szerint.

Tovább
Magazin | 2017.November 28.

Rendőr vigyáz a fészkelő teknősökre

Gépfegyverrel áll őrt a tengerparton, míg a teknősök lerakják tojásaikat.

A Policía Federal de México (Mexikó Szövetségi Rendőrsége) facebook posztjában bemutatta, hogy ők is tesznek az ügyben, hogy a teknősök biztonságban fészkelhessenek a tengerparton.

Tovább
Magazin | 2017.Október 24.

Békalesen Brazíliában

Új békafajt fedezett fel a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója

Pálmafák, szamba, foci, karnevál; talán ezek a szavak jutnak először az ember eszébe, ha Brazíliára gondol. Esetleg felsejlik a Rio című animációs film, amelyben a kék ara kihalása ellen harcol néhány „aktivista”. Ebben a filmben sokszor megjelenik a Rio de Janeiro várost körülvevő erdő, mint az ara élőhelye, azt viszont kevesen tudják, hogy ez az erdő a világon egyedülálló atlanti esőerdő egyik utolsó megmaradt foltja.

Tovább
17 találat