Címke: Dél-Amerika

Rendezés
Magazin | 2019.November 22.

A páncélját vesztett teknős új 3D-s páncélt kapott

Ő volt az első teknős a világon, aki 3D nyomtatott páncélt kapott.

Ha olyan állatokról beszélünk, akiket veszélyeztetnek az erdőtüzek, nem feltétlenül a teknősök jutnak eszünkbe először. Ám nyilvánvaló áldozatai a Brazil erdőtüzeknek. Az egyik teknős, aki megsérült a bozóttűzben, kétségtelenül orvosi ellátásra szorult. Freddy súlyosan megégett, és a páncélja teljesen elpusztult a tűzben.

Tovább
Gondozás | 2018.Július 16.

Az aligátor gyík bemutatása és tartása

Ezeknek a gyönyörű gyíkoknak a legszembetűnőbb tulajdonsága a színezetük.

Általában falakó aligátor gyíkként ismert vagy néha csak egyszerűen “abronia”, ami latin nevéből adódik, Abronia Arboreal. Az Abronia fajok általában lassan mozognak, de gyorsan le tudnak ugrani a talajra és sietősen visszavonulnak, ha fenyegetést éreznek.

Tovább
Magazin | 2018.Január 06.

Dermedt leguánok hullnak le a fákról Floridában

Ennek oka a szokatlanul hűvös időjárás.

Olyan hideg van Floridában, hogy a leguánok annyira lehűlnek, hogy leesnek a fákról. A hőmérséklet 5°C alá süllyedt január 5-én reggelre virradóan Dél-Florida egyes részein, a miami-i nemzeti időjárási szolgálat szerint.

Tovább
Magazin | 2017.November 28.

Rendőr vigyáz a fészkelő teknősökre

Gépfegyverrel áll őrt a tengerparton, míg a teknősök lerakják tojásaikat.

A Policía Federal de México (Mexikó Szövetségi Rendőrsége) facebook posztjában bemutatta, hogy ők is tesznek az ügyben, hogy a teknősök biztonságban fészkelhessenek a tengerparton.

Tovább
Magazin | 2017.Október 24.

Békalesen Brazíliában

Új békafajt fedezett fel a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója

Pálmafák, szamba, foci, karnevál; talán ezek a szavak jutnak először az ember eszébe, ha Brazíliára gondol. Esetleg felsejlik a Rio című animációs film, amelyben a kék ara kihalása ellen harcol néhány „aktivista”. Ebben a filmben sokszor megjelenik a Rio de Janeiro várost körülvevő erdő, mint az ara élőhelye, azt viszont kevesen tudják, hogy ez az erdő a világon egyedülálló atlanti esőerdő egyik utolsó megmaradt foltja.

Tovább
Teknősök | 2017.Október 24.

Matamata, avagy cafrangos teknős

Kígyónyakú teknős létére, a nyaka meglehetősen rövid és vaskos.

A matamata vagy cafrangos teknős (lat.: Chelus fimbriata, eng.: mata mata, mata-mata, vagy matamata) egy Dél-Amerikában élő édesvízi teknős. Elsősorban az Amazonas és az Orinoco medencékben találkató meg. A Chelus nemzetség egyetlen létező faja.

Tovább
Kígyók | 2017.Október 22.

Partvidéki papagájkígyó

Karcsú testű, mozgékony hátsóméregfogas sikló.

A partvidéki papagájkígyó (lat.: Leptophis diplotropis, eng.: Pacific Coast parrot snake) a siklófélék családjába tartozik. Mexikóban őshonos.

Tovább
Magazin | 2017.Október 06.

Megtagadták egy floridai vakondgyík faj felkerülését a veszélyeztetett fajok listájára

Teljesen eltűnhet az élőhelye, mégsem kapott helyet a veszélyeztetett fajok listáján.

A (eng.:) Florida Keys mole skink, (lat.: Plestiodon egregius egregius ) a vakondgyíkok egy tengerparton élő alfaja veszélyeztettet helyzetbe került a klímaváltozás által megnövekedett tengerszint miatt, azonban a „Trump Administration” megtagadta a védelmét.

Tovább
Kétéltűek | 2017.Szeptember 03.

Anyja bőrével táplálkozik a gyűrűs gilisztagőte

A lábatlan kétéltűek rendjébe tartozó dél-amerikai faj.

A gyűrűs gilisztagőte (lat.: Siphonops annulatus, eng.: ringed caecilian) a kétéltűeken belül a lábatlan kétéltűek rendjébe tartozó dél-amerikai faj. Feltételezhetően a legszélesebb területen elterjedt lábatlan kétéltű faj.

Tovább
Magazin | 2017.Június 20.

A trópusi nap alatt mumifikálódott egy kaméleon

Még a forró környezethez alkalmazkodott hűlők is szenvedhetnek a hő-stressztől, a szakértők szerint ezt a globális felmelegedés okozza, ami aggodalomra ad okot.

A kiszáradás szörnyű halál, mégis gyönyörűen konzerválja a testet.

Ez lett a szerencsétlenül járt indiai kaméleon (Chamaeleo zeylanicus) sorsa, amely életét vesztette, feltehetően utolsó erejéből megpróbált inni a csapból, de sajnos elzárták.

Tovább
12 találat