Címke: kígyó

Rendezés
Gondozás | 2021.Október 19.

A Királypiton gondozása / 5. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Összegyűjtöttük a leggyakoribb betegségeket és azok jeleit, de itt esik szó egyéb egészségügyi kérdésről is, mint pl. a vedlés.

A vadonban egy beteg vagy legyengült kígyó a ragadozók célpontjává válik, ezért a kígyókon nehéz felismerni a betegségek jeleit. Fogságban ez azt jelenti, hogy minden hüllőtartónak résen kell lennie ahhoz, hogy észrevegye a betegségre utaló változásokat.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 13.

A Királypiton gondozása / 4. – ÉTREND, ELESÉG, ETETÉS

Ebben a részben válaszokat találunk arra a kérdésre, hogy a bizonyos életszakaszokban mekkora és milyen táplálékra van szükségük.

A vadon élő állatok ritkán táplálkoznak tudatosan, a túlélési ösztöneik diktálnak. Mindazonáltal jelentős különbség van a „túlélés” és a „gyarapodás” között, ezért nekünk, mint hüllőtartóknak meg kell találnunk az arany-középutat az állat egészséges testi fejlődése és a megfelelő táplálás között. 

Tovább
Gondozás | 2021.Október 05.

A Királypiton gondozása / 3. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Hogyan teremtsük meg a legmegfelelőbb élőhelyet királypitonunk számára?!

A királypiton terráriumok lehetnek nagyon egyszerűek, de összetettek is, ez mind csupán rajtunk múlik, hogy milyen elemekkel gazdagítjuk élőhelyét. A királypitonok félénk állatok (félénkebbek, mint a többi kígyó), és menedéket keresnek egy kis, sötét zugban. A nap nagy részében barlangokban vannak, és éjszaka jönnek elő. 

Tovább
Gondozás | 2021.Szeptember 30.

A Királypiton gondozása / 2. – KEZESSÉG, A NEM MEGHATÁROZÁSA

Talán az egyik legizgalmasabb rész egy kezdő számára a nem meghatározása és a kézhez szoktatás.

A kígyók mentális egészségükhöz nem igényelnek társadalmi interakciót, de a rendszeres kézbevétel segít a kígyónak szelídnek maradni, és jó alkalom lehet a testmozgásra.

Tovább
Gondozás | 2021.Szeptember 26.

A Királypiton gondozása / 1. – ALAPOK

Ebben a fejezetben megismerhetitek a királypitonok alapvető fizikai tulajdonságait, temperamentumát és viselkedését.

Nagyszerű házikedvencek kezdő -és tapasztalt hüllőtartók számára egyaránt. A tenyésztők minden évben hihetetlen, innovatív és soha nem látott minta- és színváltozatokat hoznak létre, amelyek folyamatosan új rajongókkal bővítik a királypiton kedvelők táborát. Jelenleg körülbelül 6500 színváltozat ismert.

Tovább
Magazin | 2021.Január 20.

Megtalálták a világ legöregebb pitonját, a fosszília 47 millió éves

A Messel-piton feje és teste szinte teljesen megmaradt.

A csaknem teljesen magmaradt, hozzávetőleg egy méter hosszú kígyókat az UNESCO Világörökség Részének számító Messel Pit-ben fedezték fel és körülbelül 47 millió évesek. 

Tovább
Magazin | 2020.Február 11.

Koronavírus és hiedelmek

A kampányok felszólították Kínát, hogy alkalmazzon végleges tilalmat a vadon élő állatok kereskedelmére a koronavírus kitörése következtében.

Kína ideiglenesen betiltotta a vadon élő állatok kereskedelmét, mint egy óvintézkedést a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, ám a természetvédők szerint ez nem elegendő.

Tovább
Magazin | 2019.November 17.

Zombi gyík

Hihetetlen túlélő képességgel rendelkeznek a hüllők!

De mi a helyzet a hüllőkkel? Véleményem szerint, ha túl tudná élni a seb veszteségéből adódó vízveszteséget, akkor valószínűleg felépülhet, és túlélhet egy ilyen súlyos sérülést. Miért? Mivel a hüllőknek elképesztő immunrendszere van, amit csak most kezdünk megérteni.

Tovább
Magazin | 2019.Július 14.

Amiért nem szabad egzotikus háziállatokat szabadon ereszteni

Az egzotikus állatok szabadon engedése kegyetlen és veszélyes - a kisállat és az őshonos állatok számára egyaránt.

 

Az emberek gyakran vásárolnak egzotikus háziállatokat anélkül, hogy megértenék, mit vesznek maguknak. A tejuk, pitonok, papagájok, cukormókusok és sok más egzotikus állat 20 év feletti kort élhet meg, közel kétszer annyit, mint egy átlagos kutya. 

 

Tovább
Magazin | 2019.Május 07.

Háromszemű kígyót találtak Ausztráliában

A háromszemű kígyó a szárazság eljövetelére figyelmeztet!

Vadőrök találtak nem messze a Humpty Doo nevű kisvárostól, Darwinon kívül. Úgy tűnik, hogy a háromszemű szőnyegmintás piton (Morelia spilota) mindhárom szeme teljes értékű szerv. Az abnormális plusz szem a pikkelyes homlok közepéből nőtt ki. Egy fiatal állatról van szó, kb. 40 cm hosszú volt.

Tovább
45 találat