Magazin

Rendezés
Magazin | 2021.Október 19.

Elsősegély és Állatorvosok listája

Ha előre elkészítünk egy elsősegély csomagot, azonnal kéznél lesz, ha állatunk megsérül vagy megbetegszik, amíg állatorvoshoz nem visszük.

Egy tökéletes világban a háziállatok mindig egészségesek és soha nem sérülnek meg. Azonban minden elővigyázatosság ellenére történnek balesetek. 

Tovább
Magazin | 2021.Július 30.

Bútorból terrárium!

A következőkben egy bútor terráriummá alakításának lépeseit fogom bemutatni, sok képpel és részletes útmutatóval.

Nagyon köszönöm Nektek, hogy ez idő alatt 17.524 db (!!!) megtekintés érkezett a bejegyzésre és többek között ezért is szeretnék bemutatni egy új és talán modernebb technikát.

Tovább
Magazin | 2021.Május 31.

Kihaltnak gondolt galápagosi teknőst találtak

A teknőst még 2019-bem fedezték fel, de a genetikai teszteket most végezték el.

A genetikai tesztek megerősítették, hogy a Galápagos-szigeteken talált óriási teknős egy olyan fajból származik, amelyről a tudósok azt hitték, hogy több mint egy évszázada kihalt.

Tovább
Magazin | 2021.Január 20.

Megtalálták a világ legöregebb pitonját, a fosszília 47 millió éves

A Messel-piton feje és teste szinte teljesen megmaradt.

A csaknem teljesen magmaradt, hozzávetőleg egy méter hosszú kígyókat az UNESCO Világörökség Részének számító Messel Pit-ben fedezték fel és körülbelül 47 millió évesek. 

Tovább
Magazin | 2021.Január 12.

A Metabolikus csontbetegség (MBD)

Már sokszor esett szó erről a betegségről, a kiváltó okairól és a következményeiről. Az alábbiakban átfogóan összeszedjük a hozzá kapcsolódó adatokat.

A Metabolikus csontbetegség - Metabolic Bone Disease (MBD) másik elnevezése a Táplálkozási másodlagos-hiperparatireózis (Nutritional Secondary Hyperparathyroidism - NSH). Ez egy összetett betegség, amelyet általában a hüllőknél diagnosztizálnak, ezen belül is leggyakrabban a gyíkoknál és a teknősöknél fordul elő.

Tovább
Magazin | 2020.Május 04.

Betiltandó leopárd gekkó színváltozatok!?

A leopárd gekkók egyes színváltozatainak lehetséges betiltásáról.

Egy olasz leopárd gekkókkal foglalkozó facebook csoport betiltotta három színváltozat fotóinak a megosztását. Ezek a színváltozatok a Lemon Frost, az Enigma és az NDBE.

Ez a három változat súlyos örökletes rendellenességeket hordoz magában, amit a tenyésztés során nem lehet kiküszöbölni.

Tovább
Magazin | 2020.Február 11.

Koronavírus és hiedelmek

A kampányok felszólították Kínát, hogy alkalmazzon végleges tilalmat a vadon élő állatok kereskedelmére a koronavírus kitörése következtében.

Kína ideiglenesen betiltotta a vadon élő állatok kereskedelmét, mint egy óvintézkedést a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, ám a természetvédők szerint ez nem elegendő.

Tovább
Magazin | 2019.November 22.

A páncélját vesztett teknős új 3D-s páncélt kapott

Ő volt az első teknős a világon, aki 3D nyomtatott páncélt kapott.

Ha olyan állatokról beszélünk, akiket veszélyeztetnek az erdőtüzek, nem feltétlenül a teknősök jutnak eszünkbe először. Ám nyilvánvaló áldozatai a Brazil erdőtüzeknek. Az egyik teknős, aki megsérült a bozóttűzben, kétségtelenül orvosi ellátásra szorult. Freddy súlyosan megégett, és a páncélja teljesen elpusztult a tűzben.

Tovább
Magazin | 2019.November 20.

A telepes agámák átköltöztek Afrikából Floridába

Floridában a telepes agámákat nevezik még afrikai szivárványgyíknak, a városokban lehet látni őket sziklákon, falakon, járdákon, tetőkön és fákon.

Ezt a Floridában nem őshonos gyíkot először 1976-ban látták ott. A helyi hatóságok szerint az elterjedési területe azóta egyre nő. Ezek a gyíkok a nyugat-afrikai és a kelet-afrikai alfajokból származnak.

Tovább
Magazin | 2019.November 19.

Túl lehet adagolni a kalciumot? Igen!

Sajnos árthatunk is azzal, ha nem tartjuk be a megfelelő adagolási útmutatókat.

Ez év elején Sunny hátsó lábai lebénultak. Nagyon nehezen mozgott, nem volt képes megtartani a saját súlyát és a hátára fordult, amikor megpróbált mozogni. Miután megvizsgálták a tartási körülményeit és az étrendjét kiderült, hogy metasztatikus kalcifikációban szenved, amit a D3-vitamin túlzott adagolása okozhat.

Tovább
96 találat