Címke: élőhely

Rendezés
Gerinctelenek | 2022.Október 23.

Homoderus gladiator

Az utóbbi időben egy kicsit “bogaras” lettem, ezért szeretném bemutatni nektek ezt a csodálatosan szép afrikai szarvasbogarat.

Közepes nagyságú, a hím és a nőstény szarvasbogárra szembetűnő ivari kétalakúság jellemző, a hímek nagyobbak a nőstényeknél. A nőstények 32 mm, a hímek  35-58 mm körüli méretet érnek el.

Tovább
Gondozás | 2021.November 12.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 3. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Válaszokat találtok arra, hogy mekkora hely kell nekik, milyen meleg és párás környezet, kell-e UVB izzó és egyéb tartási kérdésekre.

Az ázsiai víziagámák gondozása nem könnyű, mert igényeik nagyon specifikusak. Fán élő gyíkok, vagyis szeretnek mászni és magasan lenni, de kedvelik a vizes közeget is. Ahhoz, hogy lehetőségük legyen természetes viselkedésük gyakorlására egy nagy méretű terráriumra lesz szükség, amiben egy medence is kialakításra kerül.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 22.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 1. – ALAPOK

Ebben a fejezetben megismerhetitek az Ázsiai víziagáma történetét, fizikai adottságait, temperamentumát és viselkedését.

Az Ázsiai víziagáma (lat.: Physignathus cocincinus, eng.: Asian/Green/Chinese water dragon) nagyon impozáns háziállat, de nagy helyre van szükségük és speciális gondozási igényeik vannak, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy boldog életük lehessen. Ha már hozzászoktak jelenlétünkhöz, általában szelídek és könnyen kezelhetők.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 05.

A Királypiton gondozása / 3. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Hogyan teremtsük meg a legmegfelelőbb élőhelyet királypitonunk számára?!

A királypiton terráriumok lehetnek nagyon egyszerűek, de összetettek is, ez mind csupán rajtunk múlik, hogy milyen elemekkel gazdagítjuk élőhelyét. A királypitonok félénk állatok (félénkebbek, mint a többi kígyó), és menedéket keresnek egy kis, sötét zugban. A nap nagy részében barlangokban vannak, és éjszaka jönnek elő. 

Tovább
Gondozás | 2021.Szeptember 26.

A Királypiton gondozása / 1. – ALAPOK

Ebben a fejezetben megismerhetitek a királypitonok alapvető fizikai tulajdonságait, temperamentumát és viselkedését.

Nagyszerű házikedvencek kezdő -és tapasztalt hüllőtartók számára egyaránt. A tenyésztők minden évben hihetetlen, innovatív és soha nem látott minta- és színváltozatokat hoznak létre, amelyek folyamatosan új rajongókkal bővítik a királypiton kedvelők táborát. Jelenleg körülbelül 6500 színváltozat ismert.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 03.

A Zöld leguán gondozása / 2. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Valójában mekkora hely kell egy kifejlett zöld leguánnak?

A zöld leguánok (ahogy nevük is tükrözi) a természetben zöld színben fordulnak elő, ami segíti őket, hogy könnyedén elrejtőzzenek a fák levelei között. Az élettér kialakítása során arra kell törekedni, hogy a természetes élőhelyének megfelelő környezetet alakítsunk ki. Tehát Dél-Amerika trópusi esőerdejét kell a szobánkba varázsolni.

Tovább
Magazin | 2019.November 20.

A telepes agámák átköltöztek Afrikából Floridába

Floridában a telepes agámákat nevezik még afrikai szivárványgyíknak, a városokban lehet látni őket sziklákon, falakon, járdákon, tetőkön és fákon.

Ezt a Floridában nem őshonos gyíkot először 1976-ban látták ott. A helyi hatóságok szerint az elterjedési területe azóta egyre nő. Ezek a gyíkok a nyugat-afrikai és a kelet-afrikai alfajokból származnak.

Tovább
Gondozás | 2019.Május 19.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 1. – ALAPOK

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (1. rész)

A következőkben megpróbálunk összeszedni minden hasznos információt az Új-Kaledóniai vitorlásgekkókról. Legyenek azok általános tudnivalók, tartási körülmények, étrend vagy viselkedési formák.

Tovább
Kígyók | 2018.Október 23.

Disznóorrú sikló

A varangyok réme.

A disznóorrú sikló (lat.: Heterodon nasicus, eng.: western hognose snake) a nem mérges marású kígyófajok közé tartozik, a Colubridae  család tagja. A faj Észak-Amerikában őshonos.

Tovább
Gyíkok | 2018.Október 07.

Hispaniolai orrszarvú leguán

A hüllők rinocérosza!

A hispaniolai orrszarvú leguán (lat.: Cyclura cornuta, eng.: Rhinoceros iguana) a hüllők (Reptilia) osztályának pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe, ezen belül a gyíkok (Sauria vagy Lacertilia) alrendjébe, a leguánalakúak (Iguania) alrendágába és a leguánfélék (Iguanidae) családjába tartozó faj.

Tovább
69 találat