Címke: kutatás

Rendezés
Magazin | 2021.Január 20.

Megtalálták a világ legöregebb pitonját, a fosszília 47 millió éves

A Messel-piton feje és teste szinte teljesen megmaradt.

A csaknem teljesen magmaradt, hozzávetőleg egy méter hosszú kígyókat az UNESCO Világörökség Részének számító Messel Pit-ben fedezték fel és körülbelül 47 millió évesek. 

Tovább
Magazin | 2019.Május 01.

Krokodil vér, új antibiotikum forrás és gyógymód lehet a HIV-re

A krokodilok hihetetlen ellenálló képességgel rendelkeznek a fertőzésekkel szemben.

Azon kutatások, melyek a krokodilok gyógyászati tulajdonságainak (pl. antibiotikumok) felhasználására irányulnak, nem újak. A gyógyszer-toleráns baktériumok és vírusok fejlődésével és a csökkenő hatékonyság miatt a kutatás némileg megtorpant.

Tovább
Magazin | 2019.Április 20.

Fluoreszcenciát fedeztek fel apró brazil békákban

Nem hallják a saját párzási hívóhangjaikat.

A NYU Abu Dhabi Postdoctoral Associate Sandra Goutte nemzetközi kutatócsapata tanulmányozta e miniatűr békák hangtani kommunikációját. Amikor is felfedezték, hogy a Brachycephalus ephippium (Pumpkin toadlet) nem képes meghallani a saját faja párzási hívóhagjait, így alternatív vizuális jeleket kezdtek el keresni, amiket a békák használhatnak a kommunikáció helyett.

Tovább
Magazin | 2019.Április 19.

Először hoztak létre génmódosítással albínó gyíkokat

Albínó barna anoliszokat hoztak létre a kutatók.

A génszerkesztést végző CRISPR molekuláris komplex összetevői nem működnek olyan hatékonyan gyíkoknál és kígyóknál. Ezelőtt soha nem módosították e hüllők embrióinak génszerkezetét. Most megtörtént az áttörés, a barna anoliszok (Anolis sagrei) petefészkeikben fejlődő tojásokkal.

Tovább