Címke: betegség

Rendezés
Magazin | 2021.Október 19.

Elsősegély és Állatorvosok listája

Ha előre elkészítünk egy elsősegély csomagot, azonnal kéznél lesz, ha állatunk megsérül vagy megbetegszik, amíg állatorvoshoz nem visszük.

Egy tökéletes világban a háziállatok mindig egészségesek és soha nem sérülnek meg. Azonban minden elővigyázatosság ellenére történnek balesetek. 

Tovább
Gondozás | 2021.Október 19.

A Királypiton gondozása / 5. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Összegyűjtöttük a leggyakoribb betegségeket és azok jeleit, de itt esik szó egyéb egészségügyi kérdésről is, mint pl. a vedlés.

A vadonban egy beteg vagy legyengült kígyó a ragadozók célpontjává válik, ezért a kígyókon nehéz felismerni a betegségek jeleit. Fogságban ez azt jelenti, hogy minden hüllőtartónak résen kell lennie ahhoz, hogy észrevegye a betegségre utaló változásokat.

Tovább
Magazin | 2021.Január 12.

A Metabolikus csontbetegség (MBD)

Már sokszor esett szó erről a betegségről, a kiváltó okairól és a következményeiről. Az alábbiakban átfogóan összeszedjük a hozzá kapcsolódó adatokat.

A Metabolikus csontbetegség - Metabolic Bone Disease (MBD) másik elnevezése a Táplálkozási másodlagos-hiperparatireózis (Nutritional Secondary Hyperparathyroidism - NSH). Ez egy összetett betegség, amelyet általában a hüllőknél diagnosztizálnak, ezen belül is leggyakrabban a gyíkoknál és a teknősöknél fordul elő.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 08.

A Zöld leguán gondozása / 5. – BETEGSÉGEK

Milyen betegségek fenyegetik a zöld leguánokat?

A zöld leguánok sokáig élnek, de -főleg a fiatalok- könnyen megbetegedhetnek.

Ha az alapvető egészségügyi tételeket betartjuk és mégis úgy látjuk, hogy valami nincs rendben az állatunkkal, akkor egy kicsit mélyebbre kell ásni.

Fontos, hogy minél hamarabb észleljük, hogy ha valami nincs rendben és orvoshoz forduljunk.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 07.

A Zöld leguán gondozása / 4. – EGÉSZSÉGÜGY

Egészségük megőrzéséshez ez is hozzátartozik!

Ha egészségük megőrzésének alap lépéseit betartjuk és a cikkben felsorolásra kerülő dolgokra is odafigyelünk, zöld leguánunk hosszú és boldog életet élhet meg velünk.

Tovább
Magazin | 2020.Május 04.

Betiltandó leopárd gekkó színváltozatok!?

A leopárd gekkók egyes színváltozatainak lehetséges betiltásáról.

Egy olasz leopárd gekkókkal foglalkozó facebook csoport betiltotta három színváltozat fotóinak a megosztását. Ezek a színváltozatok a Lemon Frost, az Enigma és az NDBE.

Ez a három változat súlyos örökletes rendellenességeket hordoz magában, amit a tenyésztés során nem lehet kiküszöbölni.

Tovább
Magazin | 2019.November 19.

Túl lehet adagolni a kalciumot? Igen!

Sajnos árthatunk is azzal, ha nem tartjuk be a megfelelő adagolási útmutatókat.

Ez év elején Sunny hátsó lábai lebénultak. Nagyon nehezen mozgott, nem volt képes megtartani a saját súlyát és a hátára fordult, amikor megpróbált mozogni. Miután megvizsgálták a tartási körülményeit és az étrendjét kiderült, hogy metasztatikus kalcifikációban szenved, amit a D3-vitamin túlzott adagolása okozhat.

Tovább
Gondozás | 2019.Június 02.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 4. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (4. rész)

Mi történik, ha rosszul lesznek vagy megbetegszenek, és abbahagyják az evést, inaktívvá válnak.  Ez teljesen ellentétes reakció, mint az embereknél, ha egy ember stresszes lesz, márpedig a legtöbb embert ez érinti, afelé hajlik, hogy többet fog enni a megszokottnál. Azonban, amikor egy gekkó lesz stresszes, általában addig nem esznek, amíg el nem pusztulnak az élelem vagy a tápanyagok hiányától.

Tovább
Magazin | 2019.Április 25.

Begyulladt pórusok eltávolítása műtéti úton (Szakállas agáma)

Normál esetben a pórusok szemmel láthatóak, de nem okoznak egyéb problémát.

Ez a szakállas agáma (Pogona vitticeps) megduzzadt pórusai miatt került be az ausztráliai The Unusual Pet Vets rendelőjébe. Új tulajdonosai nemrég fogadták örökbe és aggódtak a hátsó lábai látható duzzanatok miatt, így egyből orvoshoz fordultak. A dudorok okozója nagyon súlyos és összetett belső combi póruselzáródás, ami már a mozgását is korlátozta.

Tovább
Gondozás | 2018.Október 08.

A Hispaniolai Orrszarvú Leguán tartása

Megfelelő tartási körülmények között igen szép kort érhetnek el.

A hispaniolai orrszarvú leguán egyike a világ legnagyszerűbb leguán fajának. A méretük és megnyerő megjelenésük nagyon vonzóvá teszi őket. Nevüket az orruk felett elhelyezkedő, három szarv szerű kinövésről kapták. A hímek nagyobbak, mint a nőstények és nagyobb szarvat viselnek. A hímek rendkívül territoriálisak.

Tovább
14 találat