Címke: méret

Rendezés
Gondozás | 2021.Október 22.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 1. – ALAPOK

Ebben a fejezetben megismerhetitek az Ázsiai víziagáma történetét, fizikai adottságait, temperamentumát és viselkedését.

Az Ázsiai víziagáma (lat.: Physignathus cocincinus, eng.: Asian/Green/Chinese water dragon) nagyon impozáns háziállat, de nagy helyre van szükségük és speciális gondozási igényeik vannak, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy boldog életük lehessen. Ha már hozzászoktak jelenlétünkhöz, általában szelídek és könnyen kezelhetők.

Tovább
Gondozás | 2021.Szeptember 26.

A Királypiton gondozása / 1. – ALAPOK

Ebben a fejezetben megismerhetitek a királypitonok alapvető fizikai tulajdonságait, temperamentumát és viselkedését.

Nagyszerű házikedvencek kezdő -és tapasztalt hüllőtartók számára egyaránt. A tenyésztők minden évben hihetetlen, innovatív és soha nem látott minta- és színváltozatokat hoznak létre, amelyek folyamatosan új rajongókkal bővítik a királypiton kedvelők táborát. Jelenleg körülbelül 6500 színváltozat ismert.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 01.

A Zöld leguán gondozása / 1. – ALAPOK

Mit kell tennem, hogy kézhez szokjon?!

A Zöld leguánok (Iguana iguana) nagyon népszerű házikedvencek, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mekkorára is nőnek és ehhez szükség van a megfelelő előkészületekre. Sokáig élhetnek és nagyon erősek lehetnek a kellő gondozás mellett, ezért fontos az elhivatottság, amellyel kiskoruktól kezdve hozzájuk állunk. 

Tovább
Gondozás | 2019.Május 19.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 1. – ALAPOK

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (1. rész)

A következőkben megpróbálunk összeszedni minden hasznos információt az Új-Kaledóniai vitorlásgekkókról. Legyenek azok általános tudnivalók, tartási körülmények, étrend vagy viselkedési formák.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 17.

A leopárd gekkó gondozása / 1. – ALAPOK

Tartási ismeretek a leopárd gekkóról. (1. rész)

A következőkben megpróbálunk összeszedni minden hasznos információt a leopárd gekkókról. Legyenek azok általános tudnivalók, tartási körülmények, étrend vagy viselkedési formák.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 13.

A szakállas agáma gondozása / 6. – TÍPUS, SZÍN, FAJ

Tudnivalók az egyik legnépszerűbb terráriumi hüllőről. (6. rész)

Sok különböző típusú, színű, és a fajú szakállas agáma kapható.

 

Tovább
Gondozás | 2017.Október 13.

A szakállas agáma gondozása / 1. - ALAPOK

Tudnivalók az egyik legnépszerűbb terráriumi hüllőről. (1. rész)

A szakállas agáma tudományos neve Pogona Vitticeps. Közepes termetű gyíkok, általában 30-60 cm-es nagyságúra nőnek az orruk hegyétől a farkuk végéig. Sok különféle színű szakállas agáma létezik, ez néha segítséget nyújthat az élőhelyük meghatározásában.

Tovább
Gondozás | 2017.Június 15.

A Guyanai krokodilteju tartása

Hogyan kell gondoskodni a guyanai krokodiltejuról?

A legegyszerűbb módja felismerni a guyanai krokodiltejut, ha megvizsgáljuk a színezetét. A test világoszöld, halvány sötétzöld sávozással, a fej narancssárga vagy piros színű. A vastag farok barnás, fekete vagy ritkábban sárga csíkokkal. A felnőtt egyedek között némi különbség van a hím és a nőstény között, a hím feje szélesebb és élénkebb piros, mint a nőstényé.

Tovább