Címke: páratartalom

Rendezés
Gerinctelenek | 2022.Október 23.

Homoderus gladiator

Az utóbbi időben egy kicsit “bogaras” lettem, ezért szeretném bemutatni nektek ezt a csodálatosan szép afrikai szarvasbogarat.

Közepes nagyságú, a hím és a nőstény szarvasbogárra szembetűnő ivari kétalakúság jellemző, a hímek nagyobbak a nőstényeknél. A nőstények 32 mm, a hímek  35-58 mm körüli méretet érnek el.

Tovább
Gondozás | 2021.November 12.

Az Ázsiai víziagáma gondozása / 3. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Válaszokat találtok arra, hogy mekkora hely kell nekik, milyen meleg és párás környezet, kell-e UVB izzó és egyéb tartási kérdésekre.

Az ázsiai víziagámák gondozása nem könnyű, mert igényeik nagyon specifikusak. Fán élő gyíkok, vagyis szeretnek mászni és magasan lenni, de kedvelik a vizes közeget is. Ahhoz, hogy lehetőségük legyen természetes viselkedésük gyakorlására egy nagy méretű terráriumra lesz szükség, amiben egy medence is kialakításra kerül.

Tovább
Gondozás | 2021.Október 05.

A Királypiton gondozása / 3. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Hogyan teremtsük meg a legmegfelelőbb élőhelyet királypitonunk számára?!

A királypiton terráriumok lehetnek nagyon egyszerűek, de összetettek is, ez mind csupán rajtunk múlik, hogy milyen elemekkel gazdagítjuk élőhelyét. A királypitonok félénk állatok (félénkebbek, mint a többi kígyó), és menedéket keresnek egy kis, sötét zugban. A nap nagy részében barlangokban vannak, és éjszaka jönnek elő. 

Tovább
Gondozás | 2020.Október 03.

A Zöld leguán gondozása / 2. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Valójában mekkora hely kell egy kifejlett zöld leguánnak?

A zöld leguánok (ahogy nevük is tükrözi) a természetben zöld színben fordulnak elő, ami segíti őket, hogy könnyedén elrejtőzzenek a fák levelei között. Az élettér kialakítása során arra kell törekedni, hogy a természetes élőhelyének megfelelő környezetet alakítsunk ki. Tehát Dél-Amerika trópusi esőerdejét kell a szobánkba varázsolni.

Tovább
Gondozás | 2019.Május 31.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 2. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (2. rész)

Mint minden állat esetében az élőhely kialakításakor az a cél, hogy minél pontosabban imitáljuk a természetes környezeti elemeket. Vadon az alsó lombkoronaszint lakója, a fák vékonyabb ágain, több méter magasban él, emiatt nagy ugrásokra képes. Elsősorban éjszaka aktív, és a napfényes órákat általában a magasban levő ágakon alvással tölti.

Tovább
Gondozás | 2018.Október 08.

A Hispaniolai Orrszarvú Leguán tartása

Megfelelő tartási körülmények között igen szép kort érhetnek el.

A hispaniolai orrszarvú leguán egyike a világ legnagyszerűbb leguán fajának. A méretük és megnyerő megjelenésük nagyon vonzóvá teszi őket. Nevüket az orruk felett elhelyezkedő, három szarv szerű kinövésről kapták. A hímek nagyobbak, mint a nőstények és nagyobb szarvat viselnek. A hímek rendkívül territoriálisak.

Tovább
Gondozás | 2018.Szeptember 29.

A Török Gekkó bemutatása és tartása

Egyre gyakrabban érkeznek hazánkba különféle szállítmányokkal és csomagokkal ezek az apró gekkók.

A török gekkó (lat.: Hemidactylus turcicus, eng.: Mediterranean house gecko, Turkish gecko) a hüllők (Reptilia) osztályába a gyíkok (Sauria) alrendjébe és a gekkófélék (Gekkonidae) családjába tartozó faj. Gyakran összetévesztik az ázsiai házigekkóval (Hemidactylus frenatus). Latin nevének jelentése „hold gyík”, mert éjszakánként bukkan fel.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 17.

A leopárd gekkó gondozása / 4. – AZ ÉLETÉR KIALAKÍTÁSA

Tartási ismeretek a leopárd gekkóról. (4. rész)

Annak ellenére, hogy a leopárd gekkók a könnyen tartható hüllők közé tartoznak, egy egyedi környezetből származnak, amelyhez ők alkalmazkodtak, ezért azonos körülményeket kell teremtenünk számukra, hogy egészségesek maradjanak. Ezért aztán a tulajdonoson múlik megbizonyosodni arról, hogy a tartási körülményei megfelelően utánozzák az eredeti környezetet.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 13.

A szakállas agáma gondozása / 2. – AZ ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA

Tudnivalók az egyik legnépszerűbb terráriumi hüllőről. (2. rész)

Hívhatjuk akváriumnak, ketrecnek vagy terráriumnak, az elkövetkező években ez lesz a szakállas agámánk élőhelye. Annak érdekében, hogy egészséges és boldog legyen szakink meg kell győződnünk arról, hogy az élőhely megfelel-e az igényeiknek. A következőkben ezeket vesszük sorra, hogy biztosan a legmegfelelőbb környezetet tudjunk kialakítani számukra.

Tovább
Gondozás | 2017.Június 15.

A Guyanai krokodilteju tartása

Hogyan kell gondoskodni a guyanai krokodiltejuról?

A legegyszerűbb módja felismerni a guyanai krokodiltejut, ha megvizsgáljuk a színezetét. A test világoszöld, halvány sötétzöld sávozással, a fej narancssárga vagy piros színű. A vastag farok barnás, fekete vagy ritkábban sárga csíkokkal. A felnőtt egyedek között némi különbség van a hím és a nőstény között, a hím feje szélesebb és élénkebb piros, mint a nőstényé.

Tovább