Címke: teknős

Rendezés
Magazin | 2021.Május 31.

Kihaltnak gondolt galápagosi teknőst találtak

A teknőst még 2019-bem fedezték fel, de a genetikai teszteket most végezték el.

A genetikai tesztek megerősítették, hogy a Galápagos-szigeteken talált óriási teknős egy olyan fajból származik, amelyről a tudósok azt hitték, hogy több mint egy évszázada kihalt.

Tovább
Magazin | 2021.Január 12.

A Metabolikus csontbetegség (MBD)

Már sokszor esett szó erről a betegségről, a kiváltó okairól és a következményeiről. Az alábbiakban átfogóan összeszedjük a hozzá kapcsolódó adatokat.

A Metabolikus csontbetegség - Metabolic Bone Disease (MBD) másik elnevezése a Táplálkozási másodlagos-hiperparatireózis (Nutritional Secondary Hyperparathyroidism - NSH). Ez egy összetett betegség, amelyet általában a hüllőknél diagnosztizálnak, ezen belül is leggyakrabban a gyíkoknál és a teknősöknél fordul elő.

Tovább
Magazin | 2020.Február 11.

Koronavírus és hiedelmek

A kampányok felszólították Kínát, hogy alkalmazzon végleges tilalmat a vadon élő állatok kereskedelmére a koronavírus kitörése következtében.

Kína ideiglenesen betiltotta a vadon élő állatok kereskedelmét, mint egy óvintézkedést a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, ám a természetvédők szerint ez nem elegendő.

Tovább
Magazin | 2019.November 22.

A páncélját vesztett teknős új 3D-s páncélt kapott

Ő volt az első teknős a világon, aki 3D nyomtatott páncélt kapott.

Ha olyan állatokról beszélünk, akiket veszélyeztetnek az erdőtüzek, nem feltétlenül a teknősök jutnak eszünkbe először. Ám nyilvánvaló áldozatai a Brazil erdőtüzeknek. Az egyik teknős, aki megsérült a bozóttűzben, kétségtelenül orvosi ellátásra szorult. Freddy súlyosan megégett, és a páncélja teljesen elpusztult a tűzben.

Tovább
Magazin | 2019.Június 18.

Egy látogató megölt egy görög teknőst az állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykert természetkárosítás miatt tett feljelentést.

 

A kérdésre, hogy miért tette, azt felelte, hogy meg akarta tudni, milyen egy teknős halála.

“Egyrészt meg akartam mutatni a haveromnak, hogy hal meg egy teknős, másrészt pedig fel akartam hívni a figyelmet magamra.”

Tovább
Magazin | 2019.Május 02.

Ide vezet a kellő ismeretek hiánya

A képek meglehetősen hátborzongatóak. De ezt is látni kell…

Sokan szeretnének teknőst tartani, de ez sokkal több annál, mint felvenni egy teknőst az utcán és betenni egy dobozba. Csak azért, hogy Ön vagy a gyerekek hetente néhányszor megnézhessék. Íme, egy elrettentő példa…

Tovább
Magazin | 2019.Április 26.

Béka-átjáró

Békáknak építettek átjárókat és terelőfalakat a Bükkben és a Mátrában.

Évente több ezer békát gázolnak el az utakon a Bükkben és a Mátrában. A kétéltűek a vermelő helyük és a peterakó helyük között vonulnak, és akkor keresztezik a járművek útját. Így nem nyílik lehetőségük a szaporodásra, ami a tömeges gázolás miatt állományuk gyorsan csökken, majd összeomlása egy idő után elkerülhetetlenné válik.

Tovább
Magazin | 2019.Április 06.

Rengeteg hüllő pusztult el a fonyódi nádastűzben

Másfél kilométer hosszan égett a nádas, 300 hektár égett le.

A károkat még nem mérték fel, de a földön fészkelő madarakat nem érte helyrehozhatatlan kár, mert még egy-két kivétellel nem kezdődött meg a költési időszak. A hüllők és kétéltűek azonban a tűzben égtek. 

Tovább
Magazin | 2019.Február 20.

A Jurassic Park Raptorjainak hangját párzó teknősök adták

Ha az emberek sejtették volna honnan jöttek a Jurassic Park hangjai, lehet nem aratott volna ekkora sikert.

Gary Rydstrom szerint ez a munka szórakoztató volt mégis egyben nagyon nehéz feladat, mert tucatnyi különálló dinoszaurusz hangot kellett létrehoznia, lényegében a semmiből, mivel senki sem tudja, hogy ezeknek rég kihalt állatoknak milyen lehetett a hangja. A megoldás az volt, hogy hónapokon át rögzítette különféle állatok hangját, majd csavart ezeken a hétköznapi hangokon egyet és létrehozott valami újat, de mégis természeteset.

Tovább
Magazin | 2019.Február 11.

Teknősöket találtak Voodoo Babákhoz láncolva a Miami Beachen

A Pelican Harbor Seabird Station munkatársai elmondása szerint a két teknős kétségbeesetten úszott az óceánban, november végén.

A két teknős közül az egyik, akiket voodoo babákhoz láncolva találtak a Miami Beachen novemberben, visszatérhetett a természetbe.

Tovább
28 találat