Egy férfi 233 leguánt mentett meg a hideg elől

2018.Január 07. 15:30 | Szerző: LM

Egy férfi 233 leguánt mentett meg a hideg elől

Egy férfi mentőakcióba kezdett, hogy minél több dél-floridai zöld leguánt (Iguana iguana) mentsen meg a kihűléstől, és képes volt több mint 200 állatot biztonságba helyezni. – számolt be a MIAMI (WSVN).

 

A 24 éves Michael Holston a csütörtök éjszakáját azzal töltötte, hogy végigcsónakázik a dél-floridai csatornákon. A 7News kamerái elkísérték őt egy mentésre.

 

A férfi folyamatosan szavakkal bíztatta a kihűlt leguánokat, miközben sorra befogta őket.

 

Úgy döntött, hogy összegyűjti ezt a betelepült faj, mert ha a hőmérséklet ennyire lecsökken, ezek az állatok megbénulnak a hidegben. "Ha a vízbe esnek, akkor meghalnak. Megszakad a szívem, mert állat szerető vagyok, és csak a legjobbat akarom nekik a segítségemmel. Akár invazívak, akár nem.” –mondta.

 

Csütörtökön 233 leguánon segített. Haza vitte őket, ahol dobozokba és párnahuzatokba tette őket. Néhány példány igen méretes. Van köztük egy 1.5 m-es és kettő 1.8 m-es példány is.

 

A férfinak arra is van terve, hogy mit fog kezdeni a begyűjtött állatokkal. Otthont fog keresni minden egyes példánynak, hozzátette, hogy 69 darabnak már meg is van az új helye. Az internet nagy segítségére van ebben. Megosztotta a tervét Instagram oldalán, ahol 440.000 követője van.

 

Tervei szerint péntek este újabb mentőakcióba kezd. Az előrejelzések szerint ez lesz az utolsó ilyen hideg nap Dél-Floridában. Számára a zöld leguánok értékes lények, akiket meg kell menteni, és ez teszi őt nagyon boldoggá.

 

 

 

Forrás: wsvn.com

Kép: instagram