A viszontagságok ellenére megpróbálja lerakni tojásait

2018.Január 08. 08:00 | Szerző: LM

A viszontagságok ellenére megpróbálja lerakni tojásait

Miután számtalan nehézségen ment át, egy nőstény tengeri teknős visszatér a fészkelő helyhez, hogy lerakja tojásit. Soha nem gondolta volna, hogy a tengerparton rengeteg tengeri hulladék várja. Ami még ennél is szomorúbb, hogy a frissen kikelt baba teknősök, amint kijutnak a fészekből és megkezdik utukat a víz felé, az első, amit megpillantanak a világból, az az emberek szemete.

 

Hung-Chang Liu, a taiwani ökológus véletlenül találkozott a tengerparton fészkelő nőstény tengeri teknőssel, és készítette ezt a szívszorító videót, amikor Ausztráliában a Karácsony-szigeten kutatott rákok után. A teknős lyukat ásott a homokba, lerakta tojásait és viszonylag lassan fedte be homokkal őket, ennek oka valószínűleg az, hogy a part tele van szeméttel. Este 11 órakor érkezett a partra és hajnali 4-kor még nem hagyta el azt. Az frissen kikelt tengeri teknősök is küszködtek, hogy átkeljenek a hulladékon, és nagy nehézségek árán elérjék a tengert.

 

 

Dr. Hung-Chang Liu 2013 óta rendszeresen strandtisztítási kampányokat folytatott helyi csoportokkal, de úgy látja, hogy a tengeri hordalék az utóbbi években több mint ötszörösére nőtt. Nagyon aggódik a romló tengeri környezet miatt. A tengeri szennyezésnek nincs határa, és bárki lehet az, aki változtatni tud.

 

 

 

 

 

 

Forrás / Képek / Videó: facebook