Lyukat fúrtak teknősük páncéljába, majd kikötözték, hogy elmehessenek nyaralni

2017.Augusztus 27. 23:00 | Szerző: LM

Lyukat fúrtak teknősük páncéljába, majd kikötözték, hogy elmehessenek nyaralni

A tűző napon szenvedő teknőst állatvédők a hatóságokkal együttműködve mentették ki egy dortmundi kertből.

Állatkínzás miatt indítottak eljárást a német hatóságok egy teknős tulajdonosa ellen, aki kegyetlen megoldással érte el, hogy háziállata ne szökjön el, miközben ő nyaral. A teknőst ugyanis a páncéljába fúrt lyukon keresztül kötözték ki egy dortmundi kertbe, ahol alig bírt elbújni a forró nap elől – jelentette a helyi sajtó.

A teknőst a hétvégén mentették ki a Dortmund városában található kertből, miután egy járókelő észrevette a szenvedő állatot. A sárgafülű ékszerteknős (Trachemys scripta scripta) az Arche 90 állatvédelmi szervezet közlése szerint egy hét méter hosszú kötélhez volt csatlakoztatva, amit egy fához rögzítettek.

Amikor megtalálták, a kötél már bele volt gabalyodva a kerti bokrokba, és a hüllő a földbe ásott kicsiny gödörben próbálta lehűteni magát, mert nem jutott vízhez. Pedig a viziteknősnek elengedhetetlen, hogy vízbe tudjon menni a forróság elől.

A teknőst a rendőrség segítségével mentették ki a kertből, majd állatorvoshoz vitték, ahol eltávolították a páncéljába rakott fémgyűrűt, és ellátták sérülését.

A hüllőt végül egy állatmenhelyre szállították, aminek helyettes vezetője a Bild című német lapnak elmondta: az állat nagy fájdalmakat élhetett át, mivel páncélja nem egy halott szaruréteg, hanem az emberi bőrhöz hasonlóan képes érzékelni a fájdalmat.

 

 

 

Forrás: 24

Képek: arche90