Bíróság elé állították a férfit, akit a saját csörgőkígyója mart meg

2017.Augusztus 31. 09:30 | Szerző: LM

Bíróság elé állították a férfit, akit a saját csörgőkígyója mart meg

Egy 60 éves felsőtárkányi férfi összesen 11 texasi csörgőkígyót tartott a lakása hátsó teraszáról nyíló helyiség üvegterráriumaiban. A kamra fölé még azt is kiírta, hogy „ZOO”. Az ajtóra pedig figyelmeztető feliratot ragasztott.

Csakhogy július 20-án a férfi kórházba került, mert az egyik kígyó megmarta etetés közben, és sürgősen ellenszérumot beadására szorult.

Ezzel le is buktatta magát a hatóságok előtt, mert ilyen különösen veszélyesnek minősülő állatokat csak kizárólag állatkertben, illetve cirkuszi menazsériában lettek volna tarthatók, megfelelő körülmények között.  Nem sokkal később házkutatást tartottak nála, és elszállították a hüllőit. 

A férfi ellen nyomozás indult, ami után a járási ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság az ügyészség által indítványozott pénzbüntetésnél enyhébb büntetés alkalmazását is elegendőnek ítélte, ezért a férfit egy évre próbára bocsátotta.  A Heves megyei ügyészség szóvivője közölte, hogy a lefoglalt kígyókat el kellett altatni. 

 

 

 

Forrás: 444

Képek: google