Újabb mentés, most egy Olasz skorpió

2017.November 17. 12:35 | Szerző: LM

Újabb mentés, most egy Olasz skorpió

Beszámolójuk alapján a rendőrség éjjel kért tőlük segítséget, miszerint egy belvárosi hotel egyik szobájában egy skorpiót találtak. Az állatot az egyik vendég vette észre. Első vizsgálatok alapján megállapították, hogy egy olasz skorpióról (Euscorpius italicus) van szó. Ez a skorpió faj nem jelent veszélyt. A Liga szinte biztos benne, hogy a szállodai vendég csomagjában érkezett hozzánk. Az Állatmentő Liga az állatkertbe szállította, ahol karanténba helyezték. Itt pontosabban be fogják azonosítani és elhelyezni a kis skorpiót. – írta facebook oldalán az Állatmentő Liga

 

A szálloda munkatársa bejelentette az esetet a 112-es segélyhívó szolgálaton, amit a Liga munkatársai is megerősítettek, hogy nagyon fontos ilyen esetben, mert felmerülhet a kérdés, hogy az állat esetleg valakié lehet. Ha bárki hasonló helyzetbe kerül, bátran tárcsázza!

A helyzetet mindenki nyugodtan kezelte, a dolgozók egy üvegburát helyeztek a skorpióra, míg kiértek az állatbefogók. A mentés gyorsan zajlott.

A feltehetően külföldi vendéget nem is az a tény lepte meg, hogy szobatársa lett, hanem, hogy hazánkban ez nem túl gyakori eset.

 

 

 

 

Forrás / Képek: facebook.com/AllatmentoLiga