Borzalmas állapotok az exZOOtic Café-ban

2017.Október 24. 21:10 | Szerző: LM

Borzalmas állapotok az exZOOtic Café-ban

A két szervezet facebook oldalán a következőket osztotta meg mai élményeikről:

 

"Ma az Országos Állatvédőrséggel/Állatmentő Szolgálattal délutáni kávézásra mentünk....

A kezdeti gyomorgörcsök helyére sokk lépett.

A kávézóba lépve bűz csapta meg az orrunkat, de a helyfoglalás után ezen sajnos hamar túl is kellett lépnünk, hiszen fülünket egy szurikáta ordítozó sírása ütötte meg. Egyedül él egy pár nm-es kirakatban, ami jogszabályilag teljesen elfogadhatatlan.

Ez volt az első pillanat amikor a lelkünkből kitéptek egy darabot. Keserves sírása még mindig visszhangzik a fejünkben.

Korábban ketten voltak, társa pár napja tűnt el...

Cirka 15-20 perces ott tartózkodásunk alatt 3 állatot "szolgáltak" fel az asztalunknál. Itt tudatosult bennünk, hogy mese nincs, ha akarjuk, ha nem, ha az állatok akarják, ha nem, akkor is meg kell tapiznunk őket.

Az ölünkbe pottyant minden pillanatos vemhes, koszos tengerimalacnál már teljesen lesápadtunk. Ilyen stressznek kitenni egy ilyen állatot, arról nem is beszélve, hogy a kávézóban a kengurukkal tartják együtt. Mi vár a kölykökre, ha két kenguru lábai mellett jönnek a világra? Egyáltalán miért is vemhes ez az állat?

Szerettük volna elhozni, így pénzt ajánlottunk. Az állatokkal foglalkozó alkalmazott megnyugtatott, hogy semmi akadálya, hiszen előfordul, hogy a kávézóban állatokat vásárolnak, de az árat a főnökséggel kell leboxolnunk....

Kértük, hogy hívja őket, mert nincs időnk várni. Fizetésnél már egy másik munkatárs visszakozott sajnos az "üzleti" mentéstől. Lehet, hogy az ekkor már hullaszürkére változott arcunk árulkodott arról, hogy kik is lehetünk.

A fényképek az elmúlt pár napot ölelik fel a kávézóban. Ha nem tudtad elképzelni, hogy hogy aszalódhat csonttá a gekkó, akkor most megmutatjuk. Deguk élelem és víz nélkül, kicsi és mocskos terkók, malac, akinek a lábai szétcsúsznak a parkettán, leguán, aki a dolgozó elmondása alapján néha a plafonra rögzített vastagabb faágról bizony az asztalra pottyan, arra ami néha zsúfoltságig van poharakkal, igazából ha leguán széklet köt ki a kávédban még hálás is lehetsz, mert nem kompletten az állat esett bele... és a nyitott ablak, amin bármikor kislisszolhatnak... Zsákmányállatok a ragadozóikkal egy légtérben.

A tartási körülmények kritikán aluliak.

Ezek után már (pedig mi aztán nem vagyunk finnyás népség) megkérdőjeleznénk, hogy az embereknek (egészségügyileg) mennyire tesz jót, ha a felszolgálón ilyen tartásában "élő" állatok lógnak?!

Ha szenvedést szeretnétek látni, akkor potom 750 forintos közelező fogyasztás mellett megtehetitek.....de nem ajánljuk.

Mi pedig NEM fogunk addig nyugton maradni, amíg talán még a cirkuszoknál is rosszabb helyek létezhetnek!

Számoljatok velünk, mert a sarkatokban leszünk!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás/Képek:

https://www.facebook.com/AllatmentoSereg/?fref=ts
https://www.facebook.com/allatvedorseg/?fref=gs&hc_location=group