Razzia! Bezárták az exZOOtic Café-t!

2017.November 09. 19:00 | Szerző: LM

Razzia! Bezárták az exZOOtic Café-t!

A hvg.hu-n megjelent cikk után kivonultak a hatóságok egy összevont ellenőrzésre, és kiderült, tényleg beteg állatokkal szórakoztatták a vendégeket, tényleg tele a konyha csótánnyal és megtalálták a gyanús mélyhűtőt is.

 

Nem sokkal a cikk megjelenése után a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya összevont ellenőrzésre jelent meg a Bartók Béla úti ExZOOtic Caféban, ez azt jelenti, hogy az állategészségüggyel, és az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek vizsgálódtak egyszerre.

 

A helyszíni ellenőrzés során olyan hiányosságokat tártak fel, ameyek miatt a hatóság szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység működését – közölte a kormányhivatal. A hiányosságok pótlására határidőt adtak, a kávézó kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra.

 

A hatósági emberei így fogalmaztak, a "konyhatér nagyfokú csótányszennyezettsége” miatt kellett az egység működését azonnali hatállyal felfüggeszteni.

„A mélyhűtőkben szabálytalanul tároltak élelmiszert. Az egyik raktárhelyiségben jelöletlen, vélhetően állati takarmányozásra szánt májat, nyers csirkeszárnyat tároltak. Nem vezették a szükséges dokumentációkat, nem volt kihelyezve zárt hulladéktároló, helyette egy falra függesztett zsákban gyűjtötték a hulladékot. Nem tudták a helyszínen bemutatni az alapanyagok eredetét igazoló számlákat, szállítóleveleket” – sorolták a hiányosságokat.

 

A kávézóban teljes nyitvatartás alatt dögönyözhető állatokat nemcsak a hatósági állatorvosok vizsgálták meg, hanem az Állatorvostudományi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszékén dolgozó állatorvosok is. „Az állatok további bemutatásához feltételeket szabtak, például egyes terráriumokban egymással versengő fajokat tároltak, melyeket szét kell választani, a terráriumokat zárhatóvá kell tenni” – közölték.

 

A tulajdonos váltig tagadta, hogy az állatok rossz bőrben lennének, ezt a hatóság döntése cáfolja, mint írják, az üzemeltetőnek „el kell távolítani a beteg állatokat”. Ugyancsak el kell távolítani a „harapós” malacot az ügyféltérből – tették hozzá. A korábbi dolgozótól tudtunk arról is, hogy a csüngőhasú malac, a kávézó sztárja veszélyes, ezt el is ismerte a kávézó üzemeltetője.

 

A felsorolt hiányosságok pótlását követően kizárólag újabb helyszíni szemle és hatósági hozzájárulás birtokában nyithat újra az egység a Pest Megyei Kormányhivatal döntése értelmében.

 

 

 

Forrás: hvg.hu

Képek: facebook