Harcoló szőnyegmintás pitonokat talált egy nő a fürdőszobájában

2017.Október 29. 05:50 | Szerző: LM

Harcoló szőnyegmintás pitonokat talált egy nő a fürdőszobájában

Petrina Murphy, egy 41 éves Queensland-i (Ausztrália) anya a fürdőszobájában volt és a tetőablakot vizsgálta, amikor valami olyat vett észre, amitől sokan megijedtek volna.

 

Az ablak tetején a zuhanyzó felett egy pár nagy piton volt. De ahelyett, hogy olyat tett volna, mint a legtöbben ebben a szituációban, meg sem fordult a fejében, hogy sikítozzon vagy hívja a rendőrséget. Úgy döntött maga intézkedik.

 

„Láttam a tetőablakon át, amint egymás körül tekerednek, így fogtam egy seprűt és annak segítségével kinyitottam az ablakot, hogy beessenek az zuhanyzóba” – mondta.

 

Tehát szándékosan engedte be a kígyókat!

 

„Nagyon hevesen tekergőztek egymás körül, a farkuk valósággal összecsomózódott. Néhány ember, aki látta a videót, megkérdezte, hogy párosodtak-e, de határozottan két hímet láttam küzdeni. Látszott, hogy egymással vannak elfoglalva, így nem féltem, hogy rámtámadnak.” – magyarázta Petrina

 

 

Ahelyett, hogy elfutott volna a párbajozók elől, csak felkapta újból seprűjét, becsukta az ajtókat, hogy a kígyók ne mehessenek be a lakásba és a kijárat felé kezdte el söpörni őket.

 

„Nem tűntek felháborodottnak, amikor kisöpörtem őket. Ez egyiket sikerült gyorsan kitennem, de a másik a dobozok közé próbált menekülni, ezért el kellett beszélgetnem vele. –emlékezett vissza.

 

„Akik kígyó fóbiával küzdenek ez az eset egy rémálommal ért volna fel, de én soha sem féltem a kígyóktól és ők nagyon hasznosak errefelé. Inkább magam szabadulok meg tőlük, így biztosan tudom, hogy nincsenek bent házban, minthogy azon aggódjak, hogy vajon megtalálták-e már a módját, hogy bejussanak. Sokkal rosszabb lenne arra ébredni, hogy a karomon mászkálnak vagy csatlakoznak hozzánk TV nézés közben.”

 

Elmondása szerint tudták hónapok óta, hogy kígyók mászkálnak a tetőn és a tetőgerendák között. Mégis kicsi meglepődött, amikor meg is pillanthatta őket. Lakhelyük nincs messze egy nemzeti parktól és három hónapja nem esett, a kígyókat a víz is vonzhatta, ez a magyarázat a vendégekre.

 

A szőnyegmintás piton (Morelia spilota) Ausztrália leggyakoribb pitonja, az ott lakók aránylag gyakran botlanak bele ezekbe a kígyókba. Szerencsére az általános reakció nem mindig a pánik és ilyen jól is lehet kezelni egy helyzetet.

 

 

 

 

Forrás: thesun.co.uk

Képek: google, thesun.co.uk

Videó: youtube