Megpróbáltak megölni egy idős teknőst

2018.Január 21. 08:00 | Szerző: LM

Megpróbáltak megölni egy idős teknőst

Ez a teknős idősebb, mint a legtöbb, de nagy valószínűséggel több, mint 70 éves. Azonban hosszú élete alatt még nem tapasztalt ekkora emberi kegyetlenséget…

 

Az aligátorteknőst (Chelydra serpentina) Paul és Diane Tuttle vette észre otthonuk kertjében. Azonnal tisztán látták, hogy életveszélyes támadás áldozata lett, a gyilkos fegyver – egy csavarzúzó – még mindig az állat hátából állt ki. Közelebbről megnézve látták, hogy fejbe is szúrták.

Annak ellenére, hogy olyan szörnyű sérüléseket okozott neki valami szívtelen ember, a kemény öreg teknős még mindig nem volt hajlandó feladni.

Meglepő módon a teknős megérezte, hogy a család segíteni akar rajta. Nem kapálózott, nem próbált támadni, végig nyugodt maradt.

 

 

 

A teknős elszállításra került a Peoria-i All Pets Vet klinikára. Az egyik szemére megvakult a betört koponyacsont miatt és belő sérüléseket is szenvedett a csavarhúzótól, hosszú gyógyulás vár rá. De nem egyedül kell szembenéznie vele.

A klinika kapcsolatba lépett Douglas Holmes-al, a Peoria Zoo herpetológusával. Felajánlotta, hogy elviszi a teknőst otthonába, ahol figyelemmel kíséri gyógyulását és a téli hideg alatt biztonságba helyezi.

 

 

Kilenc hónappal a mentés után eljött a nap, amikor visszatérhet a vadonba és folytathatja megszokott életét. Egy mocsaras területen engedték szabadon.

 

Sajnos az a személy, aki ezt tette vele soha nem került elő és nem kapta meg méltó büntetését. De szerencsére mindig vannak olyan emberek, akik segítenek a bajba jutott állatokon.

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo
Képek / Videó: facebook