Egy ausztrál hüllőrajongó felépült a Kispikkelyű tajpán marásából

2017.November 22. 08:00 | Szerző: LM

Egy ausztrál hüllőrajongó felépült a Kispikkelyű tajpán marásából

Az ausztrál férfit saját kígyója, egy Kispikkelyű tajpán (Oxyuranus microlepidotus) marta meg november 6-án, de szerencsésen felépült. Úgy tervezi, megtartja a kígyót, amit Fang-nek nevezett el.

 

Nathan Chetcuti (20) éppen tisztított a mérges kígyója helyét, amikor megmarta. Azonnal kórházba szállították, ahol egy ideig kómában volt, a méregnek a testére gyakorolt hatása miatt. Elmondása szerint ő a felelős a marásért. Éppen tisztította a hüllő helyét és közben etette néhányukat, ekkor érte a marás.

 

„A kígyó érezte a rágcsálók szagát a levegőben és úrrá lett rajta a ragadozó ösztön.” - mondta Chetcuti. „Elhelyeztem a kezem a kampón és nem fordítottam kellő figyelmet rá, a kígyó körülfont és megmart. Nem volt agresszív, csupán a táplálékot kereste.”

 

Nathan nyugodt maradt, míg korházba szállították és higgadtan viselkedett, ami segített neki éltben maradnia.

 

Sikerült nagyon nyugodtnak maradnom a helyzetben és ez valószínűleg még több időt adott nekem a „játszmában”. Milyen közel voltam ahhoz, hogy most ne legyek itt, nagyon közel!” – mondta.

 

Öt éves kora óta rajong a hüllőkért, ekkor kapta első kígyóját. Gyűjteménye az óta több mint 50 hüllőre nőtt, köztük számos mérges faj is van.

 

Miután teljesen felépült, elmondta, hogy vissza szeretne térni a régi kerékvágásba. „Még több odaadással térek vissza (a kígyótartáshoz is), mint előtte, csak azért, hogy megmutassam a lelkesedésem töretlen. A faj megőrzése még mindig a legfontosabb dolog az elmémben és azt akarom, hogy az emberek próbálják meg szeretni és kedvelni ezeket az állatokat, ahogyan én.

 

 

 

Forrás: reptilesmagarine

Képek: google, reptilesmagarine